BREAKING NEWS

About

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Τεράστιος αρχαιολογικός πλούτος...

Η τέως επαρχία Καλαβρύτων «κρύβει» ένα μεγάλο αρχαιολογικό θησαυρό, ο οποίος βρίσκεται διάσπαρτος και είτε έχει έλθει στο «φως» και παραμένει αναξιοποίητος, είτε γίνονται προσπάθειες για την ανάδειξή του. Οι Αρχαίοι Λουσσοί, η Αρχαία Ψωφίδα, ο Αρχαίος Κλείτορας, η Αρχαία Πάος, το Αρχαίο Λεόντιο, αλλά και δεκάδες άλλα μυκηναϊκά ευρήματα στο Λομποκά, στο Μικρό Ποντιά, στη Γουμένισσα και αλλού, μαρτυρούν την ιστορία της περιοχής και το ρόλο που διαδραμάτισε στην αρχαιότητα. Σε ανασκαφές που έχει κάνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία στην περιοχή, έχουν βρεθεί πολλά και σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία για λόγους ασφαλείας, αλλά και συντήρησης και αξιολόγησης βρίσκονται σε διάφορες αποθήκες του κράτους.
Εκεί όμως, δεν αξιοποιούνται, αλλά ξεχνιούνται… Μήπως ήλθε η ώρα οι Δήμοι να διεκδικήσουν την ανάδειξη του αρχαιολογικού τους πλούτου, μέσω της δημιουργίας ενός Αρχαιολογικού Μουσείου; Εκεί όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα θα έπαιρναν τη θέση τους και οι νέοι θα μάθαιναν την ιστορία του τόπου τους. Παράλληλα, μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, καθώς τα αρχαία θα μπορούσαν να αποτελέσουν και πηγή προσέλκυσης τουριστών.
Περιμένουμε από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και όποιον άλλον αρμόδιο να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία. Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε προκειμένου σε συνεργασία να αναζητηθούν τα ντοκουμέντα και να τεκμηριωθούν προτάσεις διεκδίκησης για την δημιουργία κατάλληλα διαμορφωμένων αρχαιολογικών χώρων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα