BREAKING NEWS

About

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Η Εκδήλωση για την Κοπή Βασιλόπιτας 2008


Σε παγκαλαβρυτινό συναπάντημα μετατράπηκε και φέτος η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, που
πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τα περισσότερα από 2.000 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα του Συλλόγου για το 2008 και έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση. Το νέο έτος απ’ ότι φαίνεται ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τον ιστορικό Σύλλογο, ο οποίος, σύμφωνα και με τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν οι άλλοι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, αποτελεί τον «Φάρο» πολιτισμού. Για περισσότερες από τέσσερις ώρες οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παλιούς τους γνώριμους και
συγχωριανούς, να απολαύσουν το πρόγραμμα που τους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και στο τέλος να συμπαρασυρθούν στα βήματα της παράδοσης και του χορού, με «οδηγό» τους φουστανελοφόρους του Συλλόγου. Ωστόσο, ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για όλους ήταν η βράβευση του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου, η οποία έγινε στο πλαίσιο της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης. Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου αποφασίστηκε να απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Πατρών, όχι μόνο για το γεγονός ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Παγκαλαβρυτινού, αλλά και γιατί είναι ένας από τους ανθρώπους που κατάφεραν ναεπανασυνδέσουν τη θρησκευτική μας παράδοση με την πολιτισμική μας κληρονομιά. Την
τιμητική πλακέτα επέδωσε στον Μητροπολίτη ο Καλαβρυτινός Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας. Ο κ. Χρυσόστομος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το Σύλλογο για την έκπληξη που του επεφύλαξε, λέγοντας:«Πάντα είχα στην καρδιά μου τα Καλάβρυτα και μάλιστα θα σας πω μια ιστορία από την Αγία Λαύρα σε μια επίσκεψη στα μαθητικά μου χρόνια. Ο Ηγούμενος της Μονής ρώτησε μαθητές και δασκάλους αν ήξεραν τι σημαίνει Λαύρα και όλοι απάντησαν φωτιά. Εγώ όμως είπα ότι σημαίνει μοναστήρι με πολλούς καλογέρους. Τότε ο Ηγούμενος μου είπε πως όταν μεγαλώσω θα γίνω καλόγερος. Θυμάμαι που στεκόμουν μπροστά στα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού και τα θαύμαζα με συγκίνηση. Ποτέ δεν περίμενα πως θα τον διαδεχόμουν σε αυτόν τον Θρόνο».
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Χρυσόστομος και αφότου ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου, είχε αναφερθεί με θερμά λόγια 
στη δράση του Παγκαλαβρυτινού και είχε συγχαρεί το Δ.Σ., επισημαίνοντας «Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος τιμά και δοξάζει την Ελλάδα μας. Έχει διεθνή αναγνώριση, προβάλλοντας την παράδοση του τόπου μας. Σας χαιρόμαστε και σας καμαρώνουμε, γιατί η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στα Καλάβρυτα».
Ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε έκανε απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του για το 2008. Ειδικότερα ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη μεγάλη απήχηση και αναγνώριση των χορευτικών τμημάτων στο εξωτερικό, όπου τον προηγούμενο χρόνο ταξίδεψαν δύο φορές, αλλά και σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο κ. Φραντζής, τα χορευτικά που διευρύνονται συνεχώς, ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για ακόμη ένα ταξίδι στη Σερβία, τον ερχόμενο Απρίλιο. «Το 2007 ήταν ένα έτος γεμάτο δραστηριότητες, εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές εξορμήσεις, εκδρομές για τα μέλη μας και φυσικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού με τα χορευτικά μας τμήματα. Πλέον περισσότεροι από 500 χορευτές είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον πέντε εκδηλώσεις ταυτόχρονα, καθώς έχουν αυξηθεί τα τμήματα παραστάσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όμως δύο δικούς μας ανθρώπους για την ενεργό τους στήριξη. Τον Νομάρχη Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλο και τον Δήμαρχο Πατρέων Ανδ. Φούρα. Ο κ. Φούρας μάλιστα παραχώρησε στα χορευτικά του Συλλόγου το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η ΔΕΠΑΠ και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε θερμά. Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι ο Σύλλογός μας πλέον βρίσκεται και στο διαδίκτυο με δική του ιστοσελίδα», ανέφερε ο κ. Φραντζής και κάλεσε όλο τον κόσμο στην επόμενη μεγάλη εκδήλωση που είναι η αποκριάτικη χοροεσπερίδα που θα γίνει στις 2 Μαρτίου, στο κέντρο «Αποθέωση».
Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το χρυσοχοείο «Βικάτος» για την προσφορά του πολύτιμου χρυσού δαχτυλιδιού που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας, αλλά και το ανθοπωλείο «Ανεμώνη» για το στολισμό του χώρου.
Τη δική τους ξεχωριστή συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν τόσο οι φουστανελοφόροι και τα μέλη των χορευτικών που με τη λεβεντιά και τις επιδόσεις τους κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, καθώς και η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας που απέδωσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η εκδήλωση έκλεισε επίσης με τα χορευτικά του Συλλόγου που ξεσήκωσαν στο χορό τους παρισταμένους. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές, Ν. Ράγιου, Μ. Μπεκίρης, Κ. Σπυλιοπουλος και Μ. Βέρρας, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλος, οι Δήμαρχοι Πατρέων Ανδρέας Φούρας και Παΐων Κ. Ασημακόπουλος, ο πρωην Δημαρχος Ανδρέας Καραβολας, η Αντινομάρχης Γ. Χρυσανθακοπούλου, οι πολιτευτές Ν. Νικολόπουλος, Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Ασπ. Ρηγοπούλου και Λένα Καλετζώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων, Μ. Σταματιάδου, Λ. Καλεντζώτη, Σπ. Πολίτης, Αν. Σπηλιωτακάρα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Πατρέων, Άννα Σπηλιωτακάρα, Μαριάννα Σταματιάδου, Σπύρος Πολίτης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοί Παναγιώτης Τρικογιας, Γ. Αγγελοπουλος, Νίκος Λίρας, Βλάσης Δρακόπουλος, Χαρ. Φεσιάν, εκπρόσωπος του Δημάρχου Λευκασίου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περ. Λιμπέρης, η πρόεδρος Μόνικα Σολωμού και αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Σ, οι διαμερισματικοί Σύμβουλοι Ασπασία Καρέλα, Ελένη Πανίτσα, Αγγελική Μηλητσοπούλου, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νέου Κομπιγαδίου Νικόλαος Πετρόπουλος, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Χρήστος Χαμακιώτης και Γεράσιμος Ρηγόπουλος, του Ινστιτούτο Αντικοφωτικής Δημήτριος Σκαναβής. Οι πρόεδροι Συλλόγων, του Πανηπειριτικού Μανόλης Μαγκλάρας, Μπεγουλακίου Μαρία Κανελλοπούλου, Δροσάτου Αντώνης Παπαχριστόπουλος, Κερτεζιτών Δημ. Κούρτης, Κλειτορολευκασίων Σπύρος Μαρίνης, Αιτωλοακαρνάνων Γιάννης Πορφύρης, Κάτω Βλασίας Ειρήνη Μητροπούλου, Λειβαρτζινών Ιωάννης Βλάχος, Ναυπακτίων Ηλίας Δημητρόπουλος. Μουσικοχορευτικού ΄΄Αριστείδης Μόσχος΄΄ Κωνσταντίνος Κούρτης, Απανταχού Σουβαρδιωτών Καλαβρύτων Σταματία Φατούρου και πλήθος κόσμου, ενώ ευχητήρια επιστολη έστειλε ο π. βουλευτής Θ. Βασιλείου. 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Κάντε διπλό κλικ πάνω στο slide show για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγένθυση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα