BREAKING NEWS

About

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Άνανδρη απαγωγή του Καλαβρυτινού Θανάση Λερούνη.

Την παρέμβαση της Ε.Ε. για την απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη από τα Καλάβρυτα, εθελοντή ανθρωπιστικής οργάνωσης, ο οποίος απήχθη στην περιοχή Τσιτράλ του βόρειου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ζητούν οι απανταχού της γης Καλαβρυτινοί και όχι μόνο. Συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου, ομάδα ενόπλων μασκοφόρων Ταλιμπάν εισέβαλαν στο Πολιτιστικό Κέντρο των Καλάς, όπου διέμεινε ο κ. Λερούνης και ύστερα από αιματηρή συμπλοκή τον απήγαγαν στα βουνά του Αφγανιστάν. Οι απαγωγείς απαιτούν για την απελευθέρωση του λίτρα και την απελευθέρωση τριών κρατουμένων εξτρεμιστών.
Ο Έλληνας εθελοντής ζει στην κοιλάδα Καλάς τα τελευταία 15 χρόνια και ασχολείται με πολιτιστικά θέματα και θέματα της κοινότητας.
Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, αλλά και όλοι οι απανταχού της γης Καλαβρυτινοί καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παρέμβει για την άμεση απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη και να «αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία των Καλάς και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς επειδή υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι ενέργειες αυτές των Ταλιμπάν συνδέονται και με εχθρική στάση και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους Καλάς λόγω των 'ιδιαιτεροτήτων' τους».Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας Αθανάσιος Φραντζής, συμπαρίστατε στην οικογένεια του συμπατριώτη μας, και εκ μέρους του Δ.Σ. Καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου και τους απανταχού Έλληνες να στηρίξουν την προσπάθεια της οργάνωσης γιατροί του κόσμου για την άμεση συλλογή υπογραφών, με στόχο την απελευθέρωση του Καλαβρυτινού εθελοντή, ο οποίος τιμά την πατρίδα μας.Η υπογραφή σας είναι σημαντική στη διευθυνση, www.mdmgreece.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα