BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Δεκάδες παιδιά φιλοξενήθηκαν στο «Όραμα»

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για τη νεότητα και με την ακούραστη μέριμνα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία του Μητροπολίτη, κ.κ. Αμβροσίου, για τους νέους, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Νεότητας ΤΟ ΟΡΑΜΑ, από 20 έως 30 Ιουλίου. Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 50 παιδιά, ηλικίας από 10 έως 15 ετών.
Στη διάρκεια της διαμονής τους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές ομαδικής έντονης ζωής, να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων, πρωινούς και βραδινούς περιπάτους, ενημερωτικές ημερίδες, να συμμετάσχουν στη σιμουλτανέ στο σκάκι που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε ο Δρ Ν. Ραζής μαζί με τον κ. Γ. Μπαχά, εκδήλωση για την οποία οι κατασκηνωτές εξέφρασαν το θαυμασμό τους, αφού ο γιατρός σε σύνολο 20 συμμετοχών κατάφερε 19 νίκες. Επίσης διοργανώθηκε ελληνική βραδιά με ελληνικούς μεζέδες και μουσική, καθώς και προβολές ενημερωτικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Εξίσου σημαντικές ήταν οι πνευματικές ευκαιρίες και εμπειρίες που δόθηκαν με το μυστήριο της Εξομολόγησης, το οποίο θεράπευσε ο Αρχ. π. Ευσέβιος, μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, ο κατανυκτικός εκκλησιασμός στο ιστορικό ναό της Ιεράς Μονής, καθώς και τα πρωινά αγιογραφικά με την ευγενική συνεργασία του π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, Προϊσταμένου του Καθεδρικού ναού Καλαβρύτων.
Η κατασκηνωτική περίοδος έκλεισε με μια εξαιρετική γιορτή, παρουσία του Μητροπολίτη, των γονέων, κατά την οποία τα παιδιά τραγούδησαν με την ψυχή τους, με τη συνοδεία της καταπληκτικής ορχήστρας από τους ίδιους τους κατασκηνωτές, ενώ παρουσιάστηκαν και σκετσάκια. Το επιτελείο με τη συμβολή του υπευθύνου του γραφείου Νεότητος, Αρχ. π.Ιωακείμ Βενιανάκη, του υπαρχηγού π. Αθανάσιου Λιακόπουλου, εργάστηκαν δυναμικά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, αξιοποιώντας δημιουργικά την προηγούμενη εμπειρία τους και έτσι απέδωσαν καρποφόρο έργο, κερδίζοντας τις καρδιές και την φιλία των μικρών.
Ομαδάρχες ήταν οι, Ιωάννης Θανασούλιας, Σπυρίδων Θανασούλιας, Αναστάσιος Κωνσταντακόπουλος, Ιωάννης Κανακάρης, Νικόλαος Βαρδακαστάνης, Χρήστος Πανούτσος, Σωτήρης Χάλας και Ανδρέας Ζυγούρας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα