BREAKING NEWS

About

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Φεύγουμε σήμερα για τη Γαλλία..

Πλήρως προετοιμασμένα για ένα ακόμη ταξίδι στην επιτυχία, αναχωρούν σήμερα Σάββατο από το λιμάνι της Πάτρας, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, τα οποία μέχρι και τις 7 Ιουλίου θα βρίσκονται στην «καρδιά» της Ευρώπης. Πενήντα άτομα, χορευτές και συνοδοί, δύο χορευτικά του Π.Σ. υπόσχονται νέες συγκινήσεις κατά την πολυήμερη παρουσία τους στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Άμστερνταμ και οι Βρυξέλλες, σ’ ένα ταξίδι στην παράδοση, ως άξιοι «πρεσβευτές» της Αχαΐας και της χώρας μας. Η αχαϊκή αποστολή που είναι προσκεκλημένη της Νομαρχίας της Βόρειας Γαλλίας, των Δήμων Lille και Wervicq-sud και του Γαλλο-Ελληνικού Συλλόγου, στη διάρκεια της παραμονής της στο εξωτερικό θα συμμετάσχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την πολιτισμική μας κουλτούρα και μεταφέροντας μηνύματα συνεργασίας (έχει επιστολές από τον Νομάρχη Αχαΐας και τους Δημάρχους Πατρέων και Παΐων), προβάλλοντας ταυτόχρονα τα φυσικά και ιστορικά κάλλη της Αχαΐας, με σκοπό και την προσέλκυση τουριστών. Βέβαια, η συμμετοχή των χορευτικών του Π.Σ. προσλαμβάνει ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφενός λόγω της ενίσχυσης της Γάλλο – Ελληνικής Φιλίας κι αφετέρου, λόγω της αδελφοποίησης της Νομαρχίας Βόρειας Γαλλίας και της Νομαρχίας Αχαΐας.
Να σημειωθεί μάλιστα, πως τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου θα είναι ο μοναδικός Ελληνικός Σύλλογος που θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των αρχών και των φορέων της περιοχής.
Η αχαϊκή αποστολή θα πάρει στις αποσκευές της και τοπικά προϊόντα, παραγωγή της αχαϊκής γης, όπως μέλι, τεντούρα, χειροποίητα ζυμαρικά και ροδοζάχαρη, τα οποία θα παραδώσει στους φορείς της Γαλλίας, ενώ η ΝΕΑ της εξασφάλισε και διαφημιστικό έντυπο υλικό για την προβολή του Νομού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προβολή ενός DVD που έχει ετοιμάσει να παρουσιάσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος, διάρκειας μισής ώρας, στο οποίο παρουσιάζονται όλα τα αξιοθέατα του Νομού, αλλά και η πλούσια δράση των χορευτικών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Π.Σ. επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια για τη σημαντική τους υποστήριξη στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού ταξιδιού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τη Νομαρχία Αχαΐας και το Δήμο Πατρέων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα