BREAKING NEWS

About

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Μοναδικό χορευτικό πανόραμα....

Μ’ ένα μοναδικό χορευτικό πανόραμα, βασισμένο σε διαφορετικά ηχοχρώματα που «φώτισαν» και ανέδειξαν την πολιτισμική μας κληρονομιά και κουλτούρα, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας επισφράγισαν την επιτυχή τους διαδρομή κατά τη χορευτική περίοδο 2008-2009. Περισσότεροι από 200 χορευτές «έσμιξαν» την Κυριακή 31 Μαΐου στη σκηνή, στο θεατράκι του Ο.Λ.ΠΑ., ταξιδεύοντας το πολυπληθές κοινό σ’ ένα ξεχωριστό χορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Ευρώπη. Οι χορευτές του Συλλόγου με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες, τη λεβεντιά και τη χάρη τους, ξαναζωντάνεψαν τις παραδόσεις διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, οι οποίοι «πλημμύρισαν» το θέατρο του Ο.Λ.ΠΑ. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους χορευτές του Συλλόγου, στην τελετή λήξης της χορευτικής περιόδου, ήταν η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου και το ζεστό του χειροκρότημα, ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών και ενεργούς στήριξης των δράσεων τους. Η γιορτή σηματοδότησε ταυτόχρονα το σχεδιασμό της δράσης της επόμενης χορευτικής περιόδου, η οποία ξεκινά σύντομα με το μεγάλο ταξίδι των χορευτικών στην «καρδιά» της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, τα χορευτικά θα συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το διάστημα 27 Ιουνίου με 7 Ιουλίου, στο Παρίσι, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και τη Λυών, επιφυλάσσοντας νέες συγκινήσεις. «Πρεσβευτές» της Αχαΐας θα αναδείξουν την πολιτισμική μας κουλτούρα, μεταφέροντας μηνύματα συνεργασίας. Επίσης τα χορευτικά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, εντός και εκτός Αχαΐας.
Τον απολογισμό της δράσης της χορευτικής περιόδου 2008-2009, αλλά και τον προγραμματισμό των νέων εξορμήσεων των χορευτικών, έκανε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την ενεργό του στήριξη και δήλωσε πως η νέα χρονιά για τα χορευτικά τμήματα ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και με μηνύματα για νέο ρεκόρ συμμετοχής.
Στην εκδήλωση, ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία της Αναστασίας Δασουρά, τελειοφοίτου του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής, στην Διοίκηση και την Οικονομία και μέλους των χορευτικών, με θέμα «Στα χνάρια της Ελληνικής παράδοσης», ενώ λίγο πριν το τέλος της βραδιάς έγινε και η απονομή τιμητικών πλακετών σε ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται κοντά στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο και τα χορευτικά τμήματα, στηρίζοντας ενεργά τις πλούσιες δράσεις του.
Συγκεκριμένα, επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον αντιδήμαρχο Πατρέων, Γιώργο Ζαφειρόπουλο, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ., Σωτήρη Μαμμάση και σ’ ένα από τα πιο παλιά μέλη του Π.Σ., Κωνσταντίνο Κουτσαντώνη, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, το Δ.Σ. του Π.Σ. μοίρασε σε όλα τα μέλη των χορευτικών αναμνηστικά μπλουζάκια.
Στην εκδήλωση, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο π. Χρύσανθος Στελλάτος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο, ο βουλευτής, Απόστολος Κατσιφάρας, ο νομαρχιακός σύμβουλος, Βλάσης Δρακόπουλος ως εκπρόσωπος του Νομάρχη, ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Ζαφειρόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων, οι Δήμαρχοι Παΐων, Κ. Ασημακόπουλος και Μεσσάτιδας, Αθ. Κολλιτσίδας, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων Νικ. Τζανάκος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθανάσιος Κυριακόπουλος, ο πολιτευτής, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι Ασπασία Καρέλα και Ευάγγελος Κολόμβος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδ. Παναγόπουλος, η Νομίατρος Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου, η Γ.Γ. της Π.Ε.ΚΑ. Μαρία Μασσαρά, αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Σ. Όλοι στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν συνεχάρησαν τον Παγκαλαβρυτινό και τους χορευτές και τόνισαν τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο του Συλλόγου όχι μόνο στη διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και στην προβολή και ανάδειξη του Νομού μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα