BREAKING NEWS

About

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Συνεχίζουν το ταξίδι τους στην παράδοση.

Συνεχίζουν το ακατάπαυστο ταξίδι τους στην πολιτισμική μας κληρονομιά τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, παρουσιάζοντας σε κάθε τους εμφάνιση ένα πρόγραμμα με ποικιλόμορφα ηχοχρώματα της ελληνικής παράδοσης. Οι χορευτές του Συλλόγου, συνεχίζουν τη δράση τους και μέσα στο καλοκαίρι, ενώ ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την «καρδιά» της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, τα χορευτικά, προσκεκλημένα της Νομαρχίας Βορείου Γαλλίας και του Γαλλοελληνικού Συνδέσμου θα συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το διάστημα 27 Ιουνίου με 7 Ιουλίου, στο Παρίσι, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και τη Λυών, επιφυλάσσοντας νέες συγκινήσεις. «Πρεσβευτές» της Αχαΐας θα αναδείξουν την πολιτισμική μας κουλτούρα, μεταφέροντας μηνύματα συνεργασίας.
ΣΤΗΝ ΚΕΡΤΕΖΗ Δύο χορευτικά τμήματα του Π.Σ., της Πελοποννήσου και της Κέρκυρας, συμμετείχαν την περασμένη Παρασκευή στη γιορτή του τσοπάνη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κερτεζιτών Αθήνας, στην όμορφη Κέρτεζη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Κωνσταντακόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που προσέφεραν το κρέας και τα τυροκομικά. Ο Σύλλογος συνεχάρη επίσης τα χορευτικά του Π.Σ. για την άρτια εμφάνισή τους, ενώ επέδωσε στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο αναμνηστική πλακέτα, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Την απονομή έκανε ο βουλευτής, Κώστας Σπηλιόπουλος, ενώ την πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του Π.Σ., ο πρόεδρος του Δ.Σ., Αθανάσιος Φραντζής, ο οποίος με τη σειρά του επέδωσε αναμνηστικό στον πρόεδρο του Συλλόγου Κερτεζιτών, για την πλούσια δράση του, αλλά και για το γεγονός πως από την Κέρτεζη καταγόταν ο ιδρυτής του Π.Σ., Γεώργιος Αναγνώστη Στριφτόμπολας. Στην εκδήλωση, παρέστησαν ακόμη, οι βουλευτές, Νίκος Παπαδημάτος και Νικος Τσούκαλης, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο π. Βουλευτής Θεόφιλος Βασιλείου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος και ο πολιτευτής, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.
ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ Στο μεταξύ, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αγία Τριάδα Πατρών. Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ, φουστανελοφόροι του Συλλόγου συμμετείχαν στη λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας που έγινε με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα. Στην περιφορά της Εικόνας συμμετείχαν, οι Αρχιμανδρίτες, Χρύσανθος Στελλάτος και Ιερόθεος Ζαχαρής, δεκάδες ιερείς, η Μπάντα του Δήμου και πλήθος πιστών.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι πολιτευτές, Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Γ. Θωμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Β. Σαμούρη και Π. Ρηγάτος και άλλοι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα