BREAKING NEWS

About

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ταξίδι στην «καρδιά» της Ευρώπης

Τις βαλίτσες τους για ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό ετοιμάζουν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, «πρεσβευτές» της Αχαΐας. Περίπου 40 χορευτές του Συλλόγου, συνοδευόμενοι από μέλη του Π.Σ. θα ταξιδέψουν στην «καρδιά» της Ευρώπης, αναδεικνύοντας την πολιτισμική μας κουλτούρα και μεταφέροντας μηνύματα συνεργασίας.
Συγκεκριμένα, τα χορευτικά μετά από πρόσκληση της Νομαρχίας της Βόρειας Γαλλίας, των Δήμων Lille και Wervicq-sud και του Γαλλο-ελληνικού Συλλόγου οι χορευτές του Π.Σ. το διάστημα 27 Ιουνίου με 7 Ιουλίου θα συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Παρίσι, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και τη Λυών, επιφυλάσσοντας νέες συγκινήσεις. Η συμμετοχή των χορευτικών του Π.Σ. προσλαμβάνει ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφενός λόγω της ενίσχυσης της Γάλλο – Ελληνικής Φιλίας κι αφετέρου, λόγω της αδελφοποίησης της Νομαρχίας Βόρειας Γαλλίας και της Νομαρχίας Αχαΐας.
Να σημειωθεί μάλιστα, πως τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου θα είναι ο μοναδικός Ελληνικός Σύλλογος που θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των αρχών και των φορέων της περιοχής.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης των χορευτικών έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 Συγκέντρωση στο λιμάνι της Πάτρας
13.30 Επιβίβαση στο πλοίο της SUPERFAST.
14.30 Αναχώρηση. Διανυκτέρευση εν πλω.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 Άφιξη στην Ανκόνα, αναχώρηση με Λεωφορείο για Γαλλία. Στάσεις κατά την διαδρομή για φαγητό, καφέ και ξεκούραση σε αξιοθέατα. «Διαδρομή: Ανκόνα -Μπολόνια- Ίσμπρουκ, Αυστρίας- Μόναχο Γερμανίας- Στουγκάρδη -Στρασβούργο-Ρέϊμς- Lille »
11.00 Άφιξη στην πανέμορφη Lille και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο etap hotel, στο κέντρο της παλιάς πόλης. Διανυκτέρευση.
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
Επίσκεψη στη Lille: Μουσείο Καλών Τεχνών (το δεύτερο μεγαλύτερο της Γαλλίας), city tour με το λεωφορείο σε όλη τη Lille, φαγητό στο chalet της τεχνητής πίστας του σκι (ice mountain) στο Βέλγιο.
ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
9.00- 11.00 Βόλτα για ψώνια στην αγορά
18.30 Πρώτη Γάλλο-Ελληνική εκδήλωση παρουσία του Νομάρχη Βόρειας Γαλλίας, του Δημάρχου Lille, πρεσβευτών άλλων χορών (Agglias, Elladas, Polwnias, Boulgarias ka), δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβούλων, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων. Χοροί από τον Παγκαλαβρυτινό, από την Πελοπόννησο, Θράκη, Ήπειρο, Κέρκυρα και Λαϊκούς.
21.00-24.00 Φλαμανδική βραδιά σε παραδοσιακό εστιατόριο
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
9.00-16.00 Επίσκεψη γειτονικών πόλεων: Arras, Amiens: Βαρκάδα σε οικοσύστημα, Lewarde, επίσκεψη στο μουσείο των Ανθρακωρύχων.
19.00-22.00: Δεύτερη εκδήλωση. Χοροί από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο και μάθημα χορού για το κοινό.
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
10.00-18.00 Βέλγιο: Επίσκεψη στη μαγευτική Brugges, «ονομαζόμενη μικρή Βενετία του Βορά», Μοναστήρι, βόλτα στην παλιά πόλη και παλιά αγορά, βαρκάδα στα κανάλια της πόλης
23.00- 02.00 Βραδιά με λατινικούς χορούς (Latina café)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
10.00-20.00 Άμστερνταμ: Madame Tussaud’s μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, Μουσείο Van Kogk, to spiti tis Annas Frank.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
10.00 Αναχώρηση από Lille για το Παρίσι.
13.00 Παρίσι, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο, ξενάγηση στην πόλη έως αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
Παρίσι βόλτα για ψώνια στην αγορά- Επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης.
18.00 Αναχώρηση από Παρίσι για Ανκόνα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ
10.00 Άφιξη στην Ανκόνα, ξενάγηση στην πόλη.
13.00 Επιβίβαση στο πλοίο
ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
10.30 Άφιξη στην Πάτρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα