BREAKING NEWS

About

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ταξίδεψαν στην Ιταλία

Στη σεισμόπληκτη Λ’ Άκουιλα βρέθηκαν τα χορευτικά του Π.Σ. χαρίζοντας στιγμές χαράς στους κατοίκους «Άνεμο» ελπίδας, αισιοδοξίας και χαράς μετέφεραν στη σεισμόπληκτη Λ’ Άκουιλα της Ιταλίας τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, τα οποία συμμετείχαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην ιταλική πόλη «σηματοδοτώντας» την έναρξη της πολιτιστικής ζωής μετά τις εφιαλτικές στιγμές του σεισμού. Η συμμετοχή των χορευτικών του Π.Σ. στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Δήμος της σεισμόπληκτης πόλης και ο Ελληνοϊταλικός Σύνδεσμος απέκτησε ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της Λ’ Άκουιλα, οι οποίοι ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό μετρούν ακόμη τις πληγές τους. Συγκεκριμένα, τα χορευτικά από τις 26 έως τις 31 Δεκεμβρίου ταξίδεψαν στην Ιταλία μεταφέροντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας και φυσικά προβάλλοντας την Αχαΐα και αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση. Ήταν ένα ακόμη επιτυχημένο ταξίδι των χορευτικών στο εξωτερικό!
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Η αχαϊκή αποστολή αναχώρησε από την Πάτρα το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου με το πλοίο SUPERFAST. Έφθασε στο Μπάρι την επόμενη ημέρα το πρωί, ξεκινώντας το ταξίδι για την πόλη Τέραμο, όπου θα διέμεναν οι χορευτές.
Ξεκούραστη, αναχώρησαν για τη σεσμόπληκτη πόλη Λ’ Άκουιλα. Εκεί κατευθύνθηκαν στην πλατεία όπου θα γινόταν η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Την αποστολή υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων. Οι χορευτές έτοιμοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από την Πελοπόννησο, συνεχίζοντας με την Ήπειρο και τη Θράκη και καταλήγοντας με συρτάκι. Ακολούθησε η παρουσίαση χορών από ιταλούς χορευτές.
Αμέσως μετά την εκδήλωση τα μέλη της αχαϊκής αποστολής ξεναγήθηκαν στη σεισμόπληκτη πόλη, όπου έμειναν έκπληκτοι από τις εικόνες της καταστροφής. Γκρεμισμένα κτίρια που φυλάσσονται από το στρατό, κατεστραμμένες υποδομές, σκηνές που φιλοξενούνται οι υπηρεσίες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Εικόνες μιας πόλης στην οποία ο Εγκέλαδος άφησε ανεξίτηλα σημάδια.
Ακολούθως η αποστολή επέστρεψε στο ξενοδοχείο στην πόλη Τέραμο.
ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ Την επόμενη ημέρα το πρωί, τα μέλη της αχαϊκής αποστολής αναχώρησαν για τη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη που είχε «φορέσει» τα γιορτινά της. Οι χορευτές επισκέφθηκαν το Κολοσσιαίο, την Αρχαία Αγορά, το Καπιτώλιο, τη διαβόητη Φοντάνα ντι Τρέβι με το σιντριβάνι των ευχών. Εκεί μάλιστα τα παιδιά έκαναν τη δική τους ευχή, να πάνε τα χορευτικά ακόμη καλύτερα σημειώνοντας περισσότερες επιτυχίες. Συνέχισαν με μία βόλτα στη μαγευτική πιάτσα ντι Σπάνια, όπου έκαναν ψώνια, όπως και στην πιάτσα Ναβόνε, όπου χόρεψαν συρτάκι και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τη συνοδεία της μουσικής από υπαίθριους μουσικούς. Αργά το απόγευμα επέστρεψαν στον Τέραμο.
Την Τρίτη η αποστολή επισκέφθηκε την Πεσκάρα. Μετά από μια βόλτα στο κέντρο κατέληξαν σε μεγάλο πολυκατάστημα για ψώνια και μετά από λίγες ώρες επέστρεψαν στο Τέραμο, όπου επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης. Τα μέλη της αποστολής εντυπωσιάστηκαν από την πόλη, η οποία έχει διατηρήσει την παλιά της αρχιτεκτονική. Αφού απόλαυσαν τον καφέ τους στην κεντρική πλατεία, το βράδυ «πρωταγωνίστησαν» σε ιταλοελληνική γιορτή που έγινε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου που διέμεναν με τη συμμετοχή όλων όσων φιλοξενούνταν εκεί, ακόμη και αστέγων από τη σεισμόπληκτη Λ’ Άκουιλα. Ήταν μία μοναδική βραδιά με πολύ κέφι και χορό. Το κρασί έρεε άφθονο, ενώ πλούσια ήταν και τα τοπικά εδέσματα. Ακολούθησε ιταλικός και ελληνικός χορός μέχρι το πρωί. Το πρωί της επόμενης ημέρας, τα χορευτικά του Π.Σ. πήραν το δρόμο της επιστροφής. Αφού έκαναν ολιγόλεπτες στάσεις σε διάφορες περιοχές, θαυμάζοντας τα αξιοθέατα, έφθασαν λίγο έξω από το Μπάρι, όπου σταμάτησε σε ένα τεράστιο πολυκατάστημα κάνοντας τις αγορές τους. Το απόγευμα επιβιβάστηκαν στο πλοίο και έφθασαν στην Πάτρα το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου. Στην Πάτρα, περίμενε την αχαϊκή αποστολή μια έκπληξη. Τους χορευτές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας. Τα παιδιά έδωσαν στον Δήμαρχο διάφορα αναμνηστικά από την Ιταλία, ενώ όπως απαιτεί το έθιμο του έψαλαν και τα κάλαντα. Ανάμεσα στα δώρα που έδωσαν οι χορευτές στον Α. Φούρα ήταν και μια μικρογραφία της Φοντάνα ντι Τρέβι. «Κάντε τη δική σας ευχή κύριε Δήμαρχε να πάει ο Δήμος και η πόλη μας μπροστά…», του είπαν τα παιδιά, χαρίζοντάς του και ένα ημερολόγιο για να σημειώνει όλες τις υποχρεώσεις του, ακόμη κι αυτές έναντι του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα