BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση...

Σε παναχαϊκό συναπάντημα μετατράπηκε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τα περισσότερα από 2.000 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα του Συλλόγου για το 2010 και έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση. Το νέο έτος απ’ ότι φαίνεται ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τον ιστορικό Σύλλογο, ο οποίος, σύμφωνα και με τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν οι άλλοι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, αποτελεί το «φάρο» πολιτισμού. Για περισσότερες από τέσσερις ώρες οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παλιούς τους γνώριμους και συγχωριανούς, να απολαύσουν το πρόγραμμα που τους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και στο τέλος να συμπαρασυρθούν στα βήματα της παράδοσης και του χορού, με «οδηγό» τους φουστανελοφόρους του Συλλόγου.Ξεχωριστή στιγμή στη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν η βράβευση του Νομάρχη Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλου και των Δημάρχων Πατρέων, Α. Φούρα και Παΐων, Κ. Ασημακόπουλου, οι οποίοι ως «τέκνα» της καλαβρυτινής γης στηρίζουν ενεργά τον ιστορικό σύλλογο.
Την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση άνοιξαν οι φουστανελοφόροι του Π.Σ. που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, ενώ στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων που έψαλε τα κάλαντα και απέδωσε πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. Ακολούθως, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελάτος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, ευλόγησε τη βασιλόπιτα, με τον πρόεδρο του Π.Σ., Αθανάσιο Φραντζή να κόβει το πρώτο κομμάτι μαζί με όλα τα μέλη του Δ.Σ., αφιερώνοντάς το σε όλα τα μέλη του ιστορικού συλλόγου. Ο π. Χρύσανθος συνεχάρη το Σύλλογο για την έντονη και σπουδαία δράση του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως παρακολουθεί τις δραστηριότητές του με υπερηφάνεια.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Φραντζής, ο οποίος αφού ευχήθηκε για το νέο έτος έκανε ένα σύντομο απολογισμό δράσης του 2009 και ανακοίνωσε τα επόμενα σχέδια του ιστορικού συλλόγου. Όπως είπε, η χρονιά που πέρασε ήταν από τις σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων, καθώς το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου ανανεωμένο και με όρεξη για προσφορά και μεράκι για δράση, σε κλίμα ενότητας διοργάνωσε με πρωτοφανή επιτυχία και απήχηση δεκάδες εκδηλώσεις.
Ο κ. Φραντζής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή των χορευτικών του Π.Σ. σε δεκάδες εκδηλώσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα, ενώ όπως ανακοίνωσε ήδη προετοιμάζονται και νέα ταξίδια στην Ευρώπη κι όχι μόνο. «Καταφέραμε να προβάλουμε το Σύλλογό μας, την Πάτρα μας, τον τόπο καταγωγής μας, την επαρχία Καλαβρύτων αλλά και όλη την Ελλάδα αναδεικνύοντας την ιστορία και τη λαϊκή μας παράδοση. Με την άρτια οργάνωσή μας, τη σοβαρότητα, τις χειροποίητες φορεσιές, αλλά κυρίως με την καλή προετοιμασία των χορευτών μας καταφέραμε να αποσπάσουμε τα πιο κολακευτικά σχόλια των διοργανωτών σε όσες εκδηλώσεις κι αν συμμετείχαμε. Η χρονιά που πέρασε ήταν εντυπωσιακή. Δημιουργήσαμε πολλά νέα τμήματα χορευτικών, στα οποία σήμερα συμμετέχουν περισσότερα από 700 άτομα από 5 έως 70 ετών, ενώ πλέον έχουμε στη διάθεσή μας πέντε τμήματα παραστάσεων, συμμετέχοντας έτσι σε πέντε διαφορετικές εκδηλώσεις, ταυτόχρονα», επεσήμανε ο κ. Φραντζής. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο ταξίδι των χορευτικών στην «καρδιά» της Ευρώπης, αλλά και πρόσφατα στη σεισμόπληκτη Λ’ Άκουιλα. Όσον αφορά στις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του Π.Σ., ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο κέντρο «RΟΜΕΟ» θα πραγματοποιηθεί η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου, ενώ τα χορευτικά προετοιμάζουν νέα ταξίδια στο εξωτερικό, ξεκινώντας στις 5 Απριλίου στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Επίσης έχουν δεχτεί προσκλήσεις να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις στη Σερβία (25 Ιουνίου), στην Ιταλία, στην Κύπρο (Σεπτέμβριος 2010), στην Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία.
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις του Νομάρχη και των Δημάρχων Πατρέων και Παΐων.
Στο Νομάρχη, επέδωσε την τιμητική πλακέτα, ο βουλευτής, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε πως «κανείς δεν μπορεί να περιγράψει με λόγια τη δράση του Παγκαλαβρυτινού. Δεν είναι τυχαία ο μεγαλύτερος Σύλλογος στην Ελλάδα. Μας κάνετε υπερήφανους. Μπράβο στο Δ.Σ. και σε όλους τους χορευτές». Από την πλευρά του, ο κ. Κατσικόπουλος ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση και επεσήμανε πως αποτελεί τιμή να βραβεύεται από έναν σύλλογο, όπως ο Παγκαλαβρυτινός. Επίσης, ο Νομάρχης δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον Π.Σ. στηρίζοντας ενεργά όλες τους τις δράσεις και προσπάθειες.
Στο Δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Φούρα, επέδωσε την πλακέτα ο βουλευτής, Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε πως στον Π.Σ. αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί όπως είπε, δεν γνωρίζει άλλο σύλλογο στην Ελλάδα που να έχει καταφέρει να συσπειρώσει τόσο πολύ τα μέλη του. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πατρέων, αφού ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση, επεσήμανε πως πέρυσι τέτοια εποχή ο Σύλλογος ήταν άστεγος. «Είδαμε το πρόβλημα και το λύσαμε και πραγματικά διαπιστώνουμε καθημερινά πως κάναμε αυτό που έπρεπε. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Σύλλογο γιατί η δυναμική και η δράση του είναι μοναδική», είπε ο κ. Φούρας.
Τέλος, στο Δήμαρχο Παΐων Κώστα Ασημακόπουλο, επέδωσε την πλακέτα, ο βουλευτής, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, που στην ομιλία του επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης της παράδοσης του τόπου μας και συμπλήρωσε πως ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος επιτελεί σημαντικό έργο. Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε πως είναι τιμή να λαμβάνει μια τέτοια διάκριση από έναν Σύλλογο που σε κάθε του εκδήλωση η παρουσία του κόσμου ξεπερνά τις 2.000 άτομα. Όπως είπε ο Δήμαρχος θα συνεχίσει να στηρίζει τον σύλλογο, γιατί αποτελεί ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, ενώ μίλησε για τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα του Π.Σ. Τέλος αναμνηστική πλακέτα επέδωσε ο Σύλλογος και στη Μπαντίνα της Δημοτικής Μουσικής, για τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Την πλακέτα παρέλαβε ο μαέστρος, Ανδρέας Γιαννόπουλος. Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς ο οποίος στο χαιρετισμό του είπε, πως ο η προσφορά του Παγκαλαβρυτινού είναι τεράστια όχι μόνο στα Καλάβρυτα και την Πάτρα, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Στη συνέχεια όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και Αρχών που παρέστησαν στην εκδήλωση, έκοψαν το καθιερωμένο κομμάτι της βασιλόπιτας. Ανάμεσά τους και μια ομάδα από μέλη που μετρούν πάνω από 40 χρόνια συμμετοχής στο Σύλλογο. Να σημειωθεί, πως ο τυχερός του φλουριού κέρδισε ένα κόσμημα, προσφορά του χρυσοχοείου Βικάτος.
Να σημειωθεί πως η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά παγκόσμια μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου, ικανοποιώντας την επιθυμία χιλιάδων συμπατριωτών από την Αυστραλία, την Αμερική και πολλές άλλες χώρες, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει αυτή η σύνδεση.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ
Στην εκδήλωση που έκλεισε με παραδοσιακούς και άλλους χορούς από τα χορευτικά του Π.Σ., παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Ν. Τσούκαλης, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτριος Κατσικόπουλος, οι Δήμαρχοι Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, Παΐων Κ. Ασημακόπουλος, ο π. Υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης, οι πολιτευτές Ασπ. Ρηγοπούλου, Δ. Τριανταφυλλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Πατρέων, Νικόλαος Τζανάκος, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, Αθανάσιος Κυριακόπουλος, Νικόλαος Σταθακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων, Αν. Σπηλιωτακάρα, Σπ. Πολίτης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας Ανδρέας Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Νικόλαος Καρακίτσος, η πρόεδρος του ΕΕΣ, Μόνικα Σολωμού, οι διαμερισματικοί Σύμβουλοι Ασπασία Καρέλα, Ελένη Πανίτσα, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νέου Κομπηγαδίου Νικόλαος Πετρόπουλος, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Χρήστος Χαμακιώτης και Γεράσιμος Ρηγόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτο Αντικωφωτικής Δημήτριος Σκαναβής, οι πρόεδροι Συλλόγων, Μικροποντιωτών Θάνος Φραντζής, Μπεγουλακίου Μαρία Κανελλοπούλου, Κάπελης Ηλείας Παν. Αλμπάνης και πλήθος κόσμου. Ευχητήριες επιστολές απέστειλαν, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Απ. Κατσιφάρας, και ο πρ. βουλευτής, Θ. Βασιλείου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα