BREAKING NEWS

About

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

«Δεύτε είδομεν πιστοί ένθα οδεύει…ο Χριστός»

Οι μάγοι της γέννησης του Κυρίου μας ήσαν οι σοφοί, οι επιστήμονες της Ανατολής και σαν επιστήμονες ανέλυαν τα φυσικά φαινόμενα της εποχής. Αυτό το άστρο όμως που είδαν, ήταν διαφορετικό από τα άλλα φυσικά φαινόμενα Αυτή τη φορά η καρδιά τους, τους πληροφορούσε ότι αυτός ο αστέρας ήταν ο προάγγελος της γέννησης ενός ενδόξου Βασιλέως του Ισραήλ! Έρχονται στην Ιερουσαλήμ προσκομίζοντας δώρα και αναζητώντας τον μικρό Ιησού : «που έστιν ο τεχθείς βασιλεύς των Ιουδαίων; Είδομεν γαρ αυτού τον αστέρα εν τη ανατολή και ήλθομεν προσκυνήσαι αυτώ» (Ματθ. β΄2). Αναζητούν να προσκυνήσουν Εκείνον που είναι «η προσδοκία των Εθνών» (Γεν. μθ΄ 10).
Να προσκυνήσουν Εκείνον, που αποτελούσε την επίσημη υπόσχεση του Θεού στον Δαβίδ, ότι: «Ένας από τους απογόνους του, μοναδικός και εξαίρετος θα εθεμελίωνε μία νέα Βασιλεία και θα εστήριζε το θρόνο του Ισραήλ στον αιώνα!!!»
Στη θεία αυτή υπόσχεση, το προφητικό βλέμμα του Σολομώντα, του υιού του Δαβίδ, αναγνωρίζει την μορφή του Μεσσία, ο οποίος θα ανήκε στους απογόνους της οικογένειας του Δαβίδ. Είδε τη δόξα και θαύμασε το μεγαλείο της Βασιλείας Του. Θαύμασε α) τον κοινωνικό χαρακτήρα, β) την παγκόσμια επέκταση και γ) την αιώνια διάρκεια της ένδοξης αυτής Βασιλείας.
Η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι ένα από τα αδιασάλευτα θεμέλια της Βασιλείας του Χριστού όπως αναφέρεται στον 71ον ψαλμό.
Παρανομία και αδικία δεν θα υπάρχουν σ’ αυτήν ακόμα και οι συκοφάντες θα ταπεινωθούν.
Θέλει σώσει του υιούς των φτωχών και ταπεινώσει τον συκοφάντη …… Αυτός θα ελευθερώσει τον φτωχό, που εκλιπαρεί για βοήθεια και τον αδύνατο, που βοηθό δεν έχει…. Μας αναφέρει ακόμα ότι τότε θα υπάρχει ειρήνη και δικαιοσύνη σε όλη την ανθρωπότητα.
«Ανατέλει εν ταις ημέραις αυτού δικαιοσύνη και πλήθος ειρήνης …»
Πλήθος ειρήνης: διότι, εφόσον δεν θα υπάρχει αμαρτία, θα αισθανόμεθα διαρκώς χαρά, αγαλλίαση και γαλήνη ψυχική.
Συνεχίζοντας ο ψαλμωδός, οραματίζεται τώρα πως η Βασιλεία του Μεσσία θα έχει την πλήρη και τέλεια κυριαρχία σε όλη την οικουμένη!
Βλέπει τα ειδωλολατρικά έθνη, να μετανοούν και να αγκαλιάζουν την αλήθεια του Ευαγγελίου!!!
Τα βλέπει να έρχονται από τα τέσσερα άκρα της γης το ένα κατόπιν του άλλου και να σκύβουν ευλαβικά ενώπιον του Μεσσία, του ένδοξου απόγονου του Δαβίδ.
«Κατακυριεύσει από θαλάσσης έως θαλάσσης, … έως περάτων της οικουμένης … και προσκυνήσουσιν αυτώ πάντες οι βασιλείς της γης και πάντα τα έθνη δουλεύσουσιν αυτώ».
Το σημαντικό μάλιστα είναι ότι η Βασιλεία Του δεν θα έχει τέλος. Ο Λυτρωτής του ανθρώπινου γένους θα παραμείνει ζωντανός και θα βασιλεύει αιώνια μαζί με τους υπηκόους του.
Θα είναι μία Βασιλεία ακατάλυτος, πνευματική καθολική και αιώνια κατά την οποία «όλη η γη θα πληρωθεί από τη δόξα αυτού».
Αυτά αναφέρονται στον 71ο ψαλμό του Δαβίδ.
Όμως, σήμερα, παρά το ότι ο Χριστός διάγει (20) είκοσι αιώνων ηλικία, βλέπουμε να παραμένει ανεκπλήρωτη η θεία αυτή επαγγελία του 71ου ψαλμού. Διότι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γεννηθεί το ευαγγέλιο στις καρδιές όλων των Χριστιανών. Εκείνος που μελετά το Ευαγγέλιο του Χριστού δεν παραμένει ίδιος, αλλά αλλάζει τελείως, μεταβάλλεται από πονηρό στοιχείο σε αγαθό.
Αυτή είναι η μεγάλη αξία του Ευαγγελίου του Χριστού, ο μεγαλύτερος θησαυρός όλου του σύμπαντος, τον οποίο ο κόσμος δεν γνωρίζει, δεν τον μιμείται και γι’ αυτό δεν μπορεί να σωθεί και να απαλλαγεί από την αμαρτία, την φθορά και το θάνατο.
Όταν γεννηθεί στην καρδιά μας ο Χριστός, όλο μας το είναι θα κυβερνάται με ειρηνιστικές δυνάμεις, διότι όσο πλησιάζουμε το Θεό λαμβάνουμε από τα προϊόντα του φωτός του. Και όσο έχουμε συνεχή επαφή με το φως, αυτό θα ισχυροποιείται σιγά-σιγά και θα απομακρύνει το κακό, θα το εξωστρακίζει τελείως, ώστε να κυβερνάει τη ζωή μας μόνο το Πνεύμα το Άγιο και τότε θα αρχίζει να εγκαθιδρύεται εντός μας η Βασιλεία του Θεού όπως μας λέγει ο Κύριός μας: «Ιδού γαρ η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί».
Και η Αγάπη θα είναι το διακριτικό της σημείο.
Η αγάπη είναι ο μεγαλύτερος πλούτος τον οποίον έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο. Είναι το θεϊκό κάλλος η αγάπη.
Περιβάλλεται ο άνθρωπος εκείνος με τον ίδιο το Θεό ο οποίος είναι αγάπη. Όταν λοιπόν ιδρυθεί μέσα στον κάθε ένα από εμάς η Βασιλεία του Θεού, τότε είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει και σε όλο τον πλανήτη Γη!
Εύχομαι οι σύγχρονοι «σοφοί» της εποχής μας να διακρίνουν κάποια στιγμή του ψεύτικους Θεούς και τους θεοποιήσαντες εαυτούς, πίσω από τους οποίους πορεύονται και παρασύρουν όλα τα έθνη και να τολμήσουν να συναντήσουν στην φάτνη του τον μικρό Ιησού, ώστε να σταματήσουν τα παρόντα δεινά, οι καταστροφές, οι πόλεμοι και η πείνα σε όλο τον πλανήτη μας.
Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, εμείς ας μην χάνουμε καθόλου καιρό. Σήμερα, τώρα, όσοι δεν είδαμε ακόμα το άστρο της Βηθλεέμ ας ψάξουμε στο πνευματικό στερέωμα με πίστη και ελπίδα και να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε τον αστέρα τον φωτεινό, τον αστέρα τον υπέρλαμπρο, τον γλυκό μας Ιησού και σαν άλλοι «Μάγοι» να πιστέψουμε στην προφητεία του Δαβίδ, στη θεία επαγγελία της εγκαθίδρυσης της Βασιλείας του Θεού στους ανθρώπους και ν’ ακολουθήσουμε το ζωντανό αυτόν αστέρα, τον ήλιο της Δικαιοσύνης που μας δείχνει την οδό της αλήθειας, την οδό της θέωσης, για να γευτούμε την πραγματική ευτυχία, την άφθαρτη και αθάνατη ζωή!!!
Σε όλους τους συνοδοιπόρους λοιπόν για την εύρεση της θείας αγάπης εύχομαι εφέτος πάση θυσία να γεννηθεί μέσα μας το Ευαγγέλιο του Χριστού, ώστε να νοιώσουμε την αγάπη του Κυρίου μας να μας φρουρεί και να μας ασφαλίζει, να μας δίνει εξουσίες και δυνάμεις και να τον ακούσουμε να μας λέει από τον προφήτη Ησαϊα με τη γλυκειά φωνή του: Μη φοβηθείς τίποτε απ’ ότι βλέπεις στον κόσμο αυτό, γιατί εγώ είμαι ο πατέρας σου. Είσαι το παιδί μου και είμαι πάντα μαζί σου, γιατί εγώ είμαι ο Θεός σου και σε ενίσχυσα «Εγώ σε ενίσχυσα και σε ασφάλισα».
Καλή στράτα λοιπόν και ευλογημένα Χριστούγεννα γεμάτα από θεία αγάπη και ειρήνη. Αμήν!

Δορκάς

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα