BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού στο Μάνεσι Καλαβρύτων..

Στα χνάρια της παράδοσης, συνεχίζουν τις επιτυχημένες παρουσιάσεις τους, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας. Η τελευταία παρουσίαση των χορευτικών ήταν την παραμονή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου, στο Μάνεσι Καλαβρύτων, εκεί που ο Δήμος διοργάνωσε μια παραδοσιακή βραδιά, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δύο χορευτικά τμήματα και 40 χορευτές, οι οποίοι με τις παραδοσιακές χειροποίητες φορεσιές τους, παρουσίασαν χορούς από την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Γιώργου Δαλιάνη. Την ώρα που οι φουστανελοφόροι έφθασαν στο χώρο, συνοδευόμενοι από τους μουσικούς, ο κόσμος που είχε κατακλύσει το Μάνεσι ξέσπασε σε χειροκροτήματα, καθώς οι αναμνήσεις, κυρίως των γεροντότερων γύρισαν χρόνια πίσω, στις παλαιές καλές εποχές, με τις φουστανέλες να είναι το σήμα κατατεθέν του τόπου και τα χωριά να σφύζουν από ζωή.
Οι χορευτές παρουσίασαν πρώτα χορούς από την Ήπειρο και στη συνέχεια από την Πελοπόννησο, ενώ στο τέλος με τα τσάμικα και τα συρτά ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους και όλος ο χώρος μετατράπηκε σε μία ατελείωτη πίστα. Το χορό έσυραν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βέρρας, οι Δήμαρχοι Πατρέων Ανδρέας Φούρας και Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Μανεσιωτών, Γεώργιος Πασσάς, ο οποίος ευχαρίστησε τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου για τη συμμετοχή τους, αλλά και την προσφορά τους στη διατήρηση της παράδοσης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη, ο ιερέας του χωριού, π. Γεώργιος Τζελέπης, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο πολιτευτής Γιώργος Θωμάς, ο πρώην βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης πρόεδρος στα ασφαλιστικά ταμεία, ο διευθυντής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Φωκίων Χολιαστό και πλήθος κόσμου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα