BREAKING NEWS

About

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Πεθαίνουν οι μέλισσες

Πεθαίνουν οι μέλισσες στην ορεινή Αχαΐα και κανένας ακόμα δεν μπορεί να βρει την αιτία του κακού και κατά συνέπεια την θεραπεία του, με αποτέλεσμα δεκάδες μελισσοπαραγωγοί να κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή και κανένας να μην γνωρίζει αν το φαινόμενο μπορεί να λάβει διαστάσεις που να αγγίζουν ακόμα και τα όρια της… εθνικής καταστροφής!
Η Νομαρχία Αχαΐας, χτυπάει πάντως το «καμπανάκι» του κινδύνου και μέσω ΕΘΙΑΓΕ έχει ήδη αποστείλει δείγματα μελισσών σε αρκετά εργαστήρια του εξωτερικού, (Ιταλία, Γαλλία, Καναδά, κλπ), ενώ παράλληλα, ο Νομάρχης, Δ. Κατσικόπουλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκη, τον ενημερώνει για το ζήτημα που έχει προκύψει και ζητάει την άμεση παρέμβαση κι ενεργοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου.
Στην επιστολή του προς το υπουργείο, ο κ. Κατσικόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έξαρση της θνησιμότητας των μελισσών από μη προσδιορισμένο μέχρι στιγμής αίτιο, πρόβλημα το οποίο επικεντρώνεται στο Δήμο Κλειτορίας όπου βρίσκεται ο κυριότερος όγκος των μελισσοσμηνών (περίπου 6000). Τα συμπτώματα που αναφέρονται είναι η εμφάνιση χορείας (τρέμουλο), ο θάνατος με έντονη μυρωδιά αποσύνθεσης, η εγκατάλειψη της κυψέλης και η διακοπή της αναπαραγωγής από τη βασίλισσα και γενικά σε διάστημα μερικών ημερών η πλήρης κατάρρευση των μελισσοσμηνών. Το γεγονός ότι η μελισσοκομία αποτελεί το μοναδικό έσοδο για πολλούς κατοίκους της ορεινής Αχαΐας κάνει επιτακτική την ανάγκη εξέτασης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου των αιτιών που προκαλούν την θνησιμότητα καθώς και τρόπων θεραπείας της».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα