BREAKING NEWS

About

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

8ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα

Το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Δάφνη του Δήμου Παΐων Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος πιστός στο ραντεβού του με την παράδοση προετοιμάζει και φέτος με πυρετώδεις ρυθμούς τη διοργάνωση του 8ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος που πλέον έχει μετατραπεί σε θεσμό για τους απανταχού καταγόμενους από την τέως επαρχία Καλαβρύτων και όχι μόνο, καθώς έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Το 8ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 22 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Δάφνης του Δήμου Παΐων.
Το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα θα γίνει σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Παΐων, το Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας–Πειραιά, το ΝΑ.Ο.Δ., ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, εκτός των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου του Δήμου Πολύκαστρου Νομού Κιλκίς, του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Βέροιας «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ», του Χορευτικού Ομίλου Ευβοίας «ΤΟ ΛΥΜΝΙ», του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου ’’ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ’’ του Δήμου Άσσου Λεχαίου Κορινθίας, του Λαογραφικού Εκπολιτιστικού Χορευτικού Ομίλου Αγρινίου «ΤΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέρτεζης και Κερπινής Καλαβρύτων κλπ.













Το πρόγραμμα του Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος, περιλαμβάνει:
Σάββατο 22 Αυγ. ώρα 10.00 π.μ.:
Επίσκεψη στο Φράγμα του Λάδωνα και στις εγκαταστάσεις του ναυταθλητικού ομίλου κανόε- καγιάκ.
19.00: Συγκέντρωση όλων των χορευτικών στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Παρέλαση των τμημάτων στα γραφικά σοκάκια της Δάφνης με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους, συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών.
19,30 - Άφιξη στην κεντρική πλατεία και κοινή χορευτική παράσταση όλων των χορευτών.
21,30 - Χαιρετισμοί επισήμων, βραβεύσεις και ανταλλαγή αναμνηστικών.
Ο Δήμος Παϊων θα τιμήσει προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά στην περιοχή, ενώ ο Παγκαλαβρυτινός Πάτρας θα τιμήσει το Δήμαρχο Παϊων Κώστα Ασημακόπουλο για την προσφορά του στον τόπο την παράδοση και τον πολιτισμό. Την πρόεδρο του Γάλλο-Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Ζαφειροπούλου για την προσφορά της στο Σύλλογο και την Καλαβρυτινή ιδέα και το Γεώργιο Παλαιολογόπουλο για την 25 χρόνη προσφορά του στο Σύλλογο και την ιστορία του τόπου μας.
Τέλος η εκδήλωση θα κλίσει με παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του γνωστού καλλιτέχνη, Γιώργου Δαλιάνη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα