BREAKING NEWS

About

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Τα χορευτικά στη Ρουμανία…

Όλα είναι έτοιμα για ένα ακόμη ταξίδι στο εξωτερικό των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, προσκεκλημένα από Ελληνική Κοινότητα Ιασίου Ρουμανίας.
Αναχώρηση 5 Απριλίου, επιστροφή 11 Απριλίου.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΑΣΙΟΥ
Προς
Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας
Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Φραντζή

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε
Παρακολουθούμε τη δράση του Ιστορικού Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου σας, μέσα από την πλούσια Ιστοσελίδα σας, αλλά και από την Εφημερίδα σας, ’’ΛΑΥΡΑ’’ την οποία μας αποστέλλετε και σας ευχαριστούμε εμείς οι Έλληνες της Ελληνικής Κοινότητας της Ρουμανίας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.
Από τον Ιερό τόπο του Ιασίου, που σχεδιάσθηκε η Ελληνική επανάσταση και στην Αγια Λάβρα, στα Καλάβρυτα έπεσαι η πρώτη τουφεκιά για την απελευθέρωση της υπόδουλης πατρίδας μας, σας συγχαίρουμε για την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για την διατήρηση της παράδοσης και την διατήρηση μνήμης των Ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά να έρθετε με τα χορευτικά του Συλλόγου σας στο Ιάσιο, να συμμετέχετε στις καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010.
Θα είναι μια καλή ευκαιρία να περπατήσετε στον τόπο που οι Φιλικοί απεφάσισαν, ν΄αποτάξουν τον τουρκικό ζυγό από την Ελλάδα, αλλά και να προβάλετε την Ελληνική παράδοση στους ξενιτεμένους Έλληνες της Ρουμανίας.
Επίσης σας προτείνουμε την αδελφοποίηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΑΣΙΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ με τον Ιστορικό Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Μαρίκα Πιέπτου
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ιασίου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα 5 Απριλίου. Αναχώρηση ώρα 6 π.μ.. Πάτρα –Ιωάννινα –Εγνατία -Προμαχώνας, άφιξη Βουλγαρία Sandanski, με στάσεις για καφέ, φαγητό, ώρα 3μ.μ. Ελεύθερο απόγευμα, ξενάγηση στην πόλη, διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ: Τρίτη 6 Απριλίου. Αναχώρηση ώρα 6 π.μ. από Sandanski και περνώντας από μαγευτικές διαδρομές και πόλεις, άφιξη στη Σόφια ώρα 10 π.μ. Ξενάγηση στην πόλη, Φαγητό και ώρα 1 μ.μ. αναχώρηση για το Ιάσιο. Άφιξη 11 μ.μ., τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη 7 Απριλίου. Ώρα 10 π.μ., υποδοχή της αποστολής από την πρόεδρο κ. Πιέπτου Μαρίκα και μέλη του Δ.Σ. στα γραφεία του συλλόγου. Επίσκεψη στο ιστορικό Σκουλένη «σύνορα Ρουμανίας-Μολδαβίας» Απόγευμα εκδήλωση.
4η ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 8 Απριλίου. Πρωί επίσκεψη στο μοναδικό Μοναστήρι του Σέκου, 150 χιλ από το Ιάσιο. Το Μοναστήρι που ανατίναξαν οι κυνηγημένοι Έλληνες από τους Τούρκους όταν είχαν μπει μέσα και αυτοί.
5η ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 9 Απριλίου. Πρωί επίσκεψη σε μοναδικά μνημεία, προστατευόμενα από την Ουνέσκο και ξενάγηση στην πόλη. Απόγευμα, αποχαιρετιστήρια γιορτή με την παρουσία αρχών και φορέων της περιοχής.
6η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 10 Απριλίου. Ώρα 6π.μ. αναχώρηση από το Ιάσιο για το Βουκουρέστι Άφιξη ώρα 11 π.μ. Υποδοχή από την Ελληνική Κοινότητα και τον Έλληνα Βουλευτή της Ρουμανίας Βράκο Ζήσοπολ, στα γραφεία της κοινότητας. Φαγητό και ξενάγηση στην πόλη. Ώρα 3μ.μ αναχώρηση από το Βουκουρέστι για το Sandanski. Ολιγόωρες στάσεις κατά την διαδρομή σε αξιοθέατα και άφιξη στο Sandanski ώρα 11μ.μ.. Διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 11Απριλίου. Πρωινό και επίσκεψη στα καταστήματα. Ώρα 12μ. αναχώρηση και μέσο Εγνατίας άφιξη στην Πάτρα ώρα 9μ.μ. Τέλος ταξιδιού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα