BREAKING NEWS

About

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

O πρόεδρος Αθανάσιος Φραντζής και το διοικητικό συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου σας εύχονται Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Και μία μικρή παρότρυνση:
Προσπαθήστε, όσο το δυνατόν, τέτοιες μέρες να βρεθείτε στην ελληνική ύπαιθρο, στην ελληνική περιφέρεια. Στα χωριά και τις κωμοπόλεις της περιφέρειας, βιώνουν ακόμη πάρα πολλά από τα παραδοσιακά έθιμα των ημερών αυτών και θα είναι πολλαπλό το κέρδος αν βρεθείτε και συμμετάσχετε σε αυτά και για εσάς αλλά κυριότερα για τα μικρά παιδιά.

Δώστε τους την ευκαρία να αποκτήσουν εικόνες και παραστάσεις από το "Πάσχα στο χωριό", από μια διαδρομή επιταφίου σε σοκάκια και καλντερίμια φωτισμένα από τα μικρά κεράκια που ανάβουν στα παράθυρα των σπιτιών, από τη λειτουργία της Ανάστασης το Μ. Σάββατο (όπου σε κάθε χωριό υπάρχουν διαφορετικές εθιμοτυπίες στο τέλος της), από το ψήσιμο του οβελία στην ύπαιθρο και το παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.
Ο καιρός από ό,τι φαίνεται θα είναι καλός, επομένως πέραν από τα παραδοσιακά έθιμα, θα ωφεληθείτε και από την επαφή με τη ανοιξιάτικη φύση, τα τοπία, τα χρώματα, τα αρώματα..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα