BREAKING NEWS

About

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Οι …Αγριόχηνες !!!

Εμείς οι Έλληνες είμαστε εκείνος ο λαός, ο οποίος έδωσε τα φώτα εις ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς οι Έλληνες είμαστε εκείνοι οι οποίοι έχουμε τον τελειότερο πολιτισμό.
Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός είναι η τελειοτέρα εκπολιτιστική μορφή των αιώνων.
Ποιος δαίμονας όμως τόσους αιώνες μας έχει καθηλωμένους ώστε όλος ο κόσμος πολλές φορές να περιορίζεται μέχρι την εξώπορτά μας και να αντιμετωπίζουμε τους άλλους σαν αντιπάλους στη διαβίωση και συμβίωση μαζί τους;
Σ’ αυτό το σημείο δεν θα ήθελα να πούμε περισσότερα αλλά να διδαχθούμε από το Βασίλειο των Πτηνών. Γι’ αυτό θα μοιραστώ μαζί σας ένα υπέροχο e-mail που μου έστειλε η φίλη μου η Έλσα από το Παρίσι.
Ένα μάθημα από τις αγριόχηνες
Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί οι αποδημητικές χήνες πετάνε σε σχηματισμό V (βε);
Όπως με τα περισσότερα ζώα και τη συμπεριφορά τους, ο Θεός έχει κάποιο καλό λόγο που το έχει βάλει στο ένστικτό τους.
Όταν η κάθε χήνα χτυπά τα φτερά της, δημιουργεί ένα ανοδικό ρεύμα για τη χήνα που ακολουθεί.
Στο σχηματισμό V, όλο το σμήνος προσθέτει τουλάχιστον 71% περισσότερη πτητική εμβέλεια από το αν πετούσαν το καθένα από μόνο του. Αν μία αγριόχηνα ξεφύγει από τον σχηματισμό, ξαφνικά αισθάνεται τη δυσκολία και την αντίσταση στην προσπάθεια να πετάξει μόνη της και πολύ γρήγορα επιστρέφει στο σχηματισμό μαζί με τις άλλες.
Όπως και οι αγριόχηνες έτσι και οι άνθρωποι που μοιράζονται μια κοινή κατεύθυνση και ένα ομαδικό πνεύμα με τους γύρω τους μπορούν να φτάσουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα εκεί που πηγαίνουν αντίθετα με εκείνους που προσπαθούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Όταν μία αγριόχηνα κουραστεί, πάει στο πίσω μέρος του σχηματισμού και μία άλλη αγριόχηνα παίρνει τη μπροστινή θέση. Αν οι άνθρωποι είχαν τόση λογική όσο και οι αγριόχηνες, θα συνειδητοποιούσαν πως τελικά η επιτυχία τους εξαρτάται από τη συνεργασία τους σαν ομάδα, κάνοντας ο καθένας με τη σειρά του, τις δύσκολες δουλειές και αναλαμβάνοντας την αρχηγία. Οι αγριόχηνες που βρίσκονται στο μέρος του σχηματισμού φωνάζουν για να ενθαρρύνουν εκείνες που βρίσκονται μπροστά, ώστε να αυξήσουν την ταχύτητά τους. Είναι σημαντικό οι «φωνές απ’ τα πίσω» να είναι ενθαρρυντικές. Διαφορετικά είναι απλά, φωνές και τίποτα άλλο. Όταν μία αγριόχηνα αρρωστήσει ή τραυματισθεί δύο άλλες αγριόχηνες αφήνουν το σχηματισμό και την ακολουθούν προς τα κάτω για να τη βοηθήσουν και να την προστατέψουν.
Παραμένουν με το άρρωστο μέλος του σμήνους μέχρι να μπορέσει να πετάξει ξανά. Μετά ξαναπετάνε με ένα άλλο σμήνος που περνά ή προσπαθούν να προλάβουν το δικό τους.
Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να μάθεις από την υπέροχη δημιουργία του Θεού, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις για όση ώρα χρειάζεται για να παρατηρήσεις. Μακάρι να είμαστε και εμείς τόσο αλτρουιστές ώστε να αξίζουμε τέτοιους φίλους όταν το έχουμε ανάγκη.
Αυτό ήταν το e-mail
Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά ότι ο πλανήτης μας γέμει από υλικούς θησαυρούς, αλλά εφόσον οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι αγαπημένοι, οι θησαυροί αυτοί χάνονται, εξανεμίζονται, εξαφανίζονται.
Για να έχουμε ένα λαμπρό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό πρέπει να θυσιάσει κανείς το εγώ του, να θυσιάσει την ησυχία του, ακόμα και υλικά αγαθά μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε τον πλησίον μας. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να βάζουμε τον εαυτόν μας στη θέση του άλλου.
Για να γευτούμε λοιπόν τα οφέλη του πολιτισμού και της προηγμένης επιστήμης, όρος απαράβατος, ότι πρέπει να συνυπάρξουμε εν αγάπη, με ομόνοια και ειρήνη, πέρα από κόμματα και δόγματα, αλλιώς ο άνθρωπος θα συνεχίζει να πράττει το φυσικό κακό στον συνάνθρωπό του και με αυτό τον τρόπο θα γίνεται ο εκδικητής του δικού του εαυτού, ο καταστροφέας και εκτελεστής της δικής του ζωής.
Με αυτό τον τρόπο όταν ο κάθε ένας από εμάς με το παράδειγμα και την ζωή μας προτρέπουμε ο ένας τον άλλο στην σύμπνοια, την ενότητα, την ομοψυχία, στην αγάπη και στα έργα τα καλά και όχι στη διαίρεση και στο διχασμό, γρήγορα θα φτάσουμε στον επιδιωκόμενο προορισμό.
Ας διδαχθούμε από τις αγριόχηνες:
Μήπως ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε ότι έχουμε βγει από την «προκαθορισμένη πορεία επιβίωσής μας» και πεθαίνει ένας-ένας από την έλλειψη οξυγόνου της αγάπης, της αλληλεγγύης και της φιλίας;
Μήπως θα πρέπει να διακρίνουμε ότι μόνοι μας καταδικάζουμε τους εαυτούς μας, τις ζωές μας, την πατρίδα μας, να αργοπεθαίνει από την έλλειψη των υψηλών ιδανικών;
Ας διδαχθούμε από τις αγριόχηνες, γιατί όπως ο Θεός έβαλε στο «dna» τους, στον εγκέφαλό τους, τον ασφαλή τρόπο μεταφοράς τους, για πιο ζεστές χώρες, να είναι σε σχήμα «V», έτσι έθεσε και στον εγκέφαλο του ανθρώπου τον ασφαλή τρόπο διαβίωσης και ύπαρξής του, την Αγάπη. Η διαφορά βέβαια εδώ με το ζωικό βασίλειο είναι ότι μόνο ο άνθρωπος έχει το αυτεξούσιο, την ελευθερία, να επιλέξει τον στόχο, την Αγάπη ή όχι. Πράγματι, ο άνθρωπος χωρίς να το διακρίνει, μόνο στην κοινωνία Αγάπης με τους συνανθρώπους του νοιώθει πραγματικά ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος. Η έλλειψη αυτής της Αγάπης, είναι η αιτία της άθλιας κατάστασης που βρίσκεται ιδιαίτερα σήμερα, η ανθρωπότης μας.
Όσοι κουραστήκαμε λοιπόν να είμαστε συνεχώς σε εμπόλεμη κατάσταση με όλους και με όλα και θέλουμε να γίνουμε δομήτορες ενός νέου όμορφου και υγιούς κόσμου, ας αποδημήσουμε μαζί με τις σοφές αγριόχηνες στη χώρα της ευημερίας και του πολιτισμού.
Ας επιλέξουμε να πετάξουμε στο δικό μας σχηματισμό της αγάπης, στο σχηματισμό της Νίκης και να είμαστε σίγουροι ότι θα φθάσουμε οπωσδήποτε στον προορισμό μας, γιατί η «Αγάπη» είναι θεία ιδιότητα που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια νικηφόρα!!!
Όταν νοιώθουμε την παγωνιά της διχόνοιας να αποδημούμε στη χώρα της Αγάπης και όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα θα φθάσουμε στο στόχο μας, που είναι μία νέα Γη με Πολιστισμό και Ευημερία!!!
Εύχομαι, λοιπόν, σε όλους τους καινοτόμους και ριψοκίνδυνους ταξιδευτές της Αγάπης ,από καρδιάς, καλό μας ταξίδι!!!
Δορκάς…

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα