BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ( 111 )

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Παϊων
Κώστα Ασημακόπουλου
ΠΡΟΣ : Τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη,
Τον κ. Γενικό Γραμματέα Περιφ. Δυτικής Ελλάδας,
Τον κ. Νομάρχη Αχαΐας,
Τους κ.κ. Βουλευτές Ν. Αχαΐας.
Αξιότιμοι Κύριοι
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στην περιοχή μας – το Νομό Αχαΐας – αρκετά μεγάλα έργα εκτελούνται, όπως η Μίνι Περιμετρική Πάτρας, οι παρα-Γλαύκιοι δρόμοι, το λιμάνι της Πάτρας το φράγμα Πείρου- Παραπείρου, η κάλυψη Διακονιάρη, πολλά έργα δημοπρατήθηκαν ή δημοπρατούνται και πολλά δρομολογήθηκαν και δρομολογούνται όπως η Ιόνια οδός, η Κορίνθου-Πατρών –Πύργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα το ΥΠΕΧΩΔΕ δρομολογεί και εκτελεί σοβαρά έργα σε όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες Στα μεγάλα αυτά έργα δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται η εθν. Οδός Πατρών –Τριπόλεως γνωστή ως (111) που σίγουρα θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται και συγκεκριμένα την ενδοχώρα της Αχαΐας ,της Ηλείας και της Αρκαδίας .
Ο σημαντικός αυτός οδικός άξονας μήκους 170 χιλιομέτρων που διασχίζει την κεντρική Πελοπόννησο και είναι ο πιο σύντομος δρόμος, θα φέρει την Τρίπολη στην Πάτρα και θα πάει την Πάτρα στην Τρίπολη μαζί με τις κωμοπόλεις και τα χωριά των περιοχών από τις οποίες διέρχεται ,με όλα, όσα θετικά που αυτό συνεπάγεται. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει προβλεφθεί και δεν έχει ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα βελτίωσης και κατασκευής.
Αποτέλεσμα αυτού είναι όλη η κεντρική Πελοπόννησος που ενδείκνυται για ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ να αποκλείεται από την παραπέρα ανάπτυξη και η περιοχή να μαραζώνει , να ερημώνει ,αλλά και η Πάτρα να μην αποκτά ενδοχώρα .
Κατανοούμε και επικροτούμε τις στρατηγικές επιλογές της πολιτείας και της κυβέρνησης για τη δημιουργία μεγάλων οδικών αρτηριών και με αισιοδοξία στηρίζουμε τα μεγάλα έργα που ήδη εκτελούντα και θα εκτελεστούν σε όλη τη χώρα . Δεν κατανοούμε και απορούμε γιατί τόσα χρόνια οι αρμόδιοι δεν έχουν αντιληφθεί τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την κατασκευή της Πατρών-Τριπόλεως ώστε να την συμπεριλάβουν στα μεγάλα έργα της περιφέρειας ή του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η κατασκευή του κύριου και βασικού αυτού οδικού άξονα για τους τρεις νομούς (Αχαΐας –Ηλείας - Αρκαδίας ) θα αναπτύξει τον εναλλακτικό τουρισμό και εν γένει τις τουριστικές δυνατότητες των περιοχών από όπου διέρχεται και σίγουρα θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας.
Κύριοι,
Επιβάλλεται να ολοκληρωθεί σύντομα η μελέτη του δρόμου και επειδή η Πατρών-Τριπόλεως έχει και αρχή και τέλος πρέπει να προηγηθούν τμήματα της μελέτης και της κατασκευής του δρόμου που σήμερα είναι λείαν επικίνδυνα ,κυρίως στο ημιορεινό τμήμα μέσα στο νομό Ηλείας πριν και μετά την Λαμπεία .
Δεν ζητάμε αυτοκινητόδρομο. Βελτίωση του υπάρχοντα δρόμου θέλουμε να μην θρηνούμε θύματα, να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και να μειώσουμε την απόσταση των ορεινών προορισμών από την Πάτρα . Να αναπτυχθεί και στην περιοχή μας ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, σε μια περιοχή που διαθέτει ωραία ποτάμια – λίμνες – σπάνια δάση, θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία που περιμένουν αξιοποίηση.

Η Πατρών –Τριπόλεως διέρχεται από δώδεκα (12) Δήμους: (Πατρών –Μεσσάτιδος –Φαρρών –Τριταίας –Λασιώνος –Λαμπείας –Αροανίας –Παΐων –Λευκασίου –Κλείτορος –Λεβιδίου και Τριπόλεως) και είναι καθολικό αίτημα όλων των Δημάρχων που είναι έτοιμοι να συμπαρασταθούν και να συμβάλουν στην κατασκευή του έργου.

Ο Δήμαρχος
Κώστας Στ. Ασημακόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα