BREAKING NEWS

About

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΟ 8Ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Προσκαλούμε όσα χορευτικά τμήματα επιθυμούν να συμμετέχουν στο 8ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ. στη Λυκούργια του Δήμου Κλειτορίας και το Σάββατο 22 Αυγούστου ώρα 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Δάφνης του Δήμου Παϊων να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Π.Σ. να δηλώσουν συμμετοχή. Τηλ 6972 296949, FAX 2610279340 .
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Παγκαλαβρυτινός Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και ο Δήμος Παϊων. Συμμετέχουν οι Δήμοι Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Αροανίας και όλοι οι τοπικοί Σύλλογοι της τέως επαρχίας Καλαβρύτων. Το πρόγραμμα που προτείνουμε για διήμερη ή τριήμερη επίσκεψη στην Ιστορική επαρχία Καλαβρύτων έχει ως εξής:

Ημέρα Παρασκευή 21 Αυγούστου, άφιξη στη Δάφνη, υποδοχή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και επίσκεψη - περίπατος στον τοπικό Δήμο να γνωρίσετε την πόλη.
Το βράδυ ώρα 9 μ.μ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λυκούργιας, τα χορευτικά θα πάρουν μέρος στην πρώτη πολιτιστική εκδήλωση, που διοργανώνει ο Π.Σ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκούργιας και συμμετέχει ο Δήμος Κλειτορίας.
Θα προσφερθεί πλούσιο φαγητό με τοπικά εδέσματα « βραστό, τοπικό τυρί, κρασί κλπ» για το σύνολο των συμμετεχόντων, χορευτές και συνοδούς.
Μετά τα χορευτικά θα ακολουθήσει χορός και γλέντι για όλους με την ορχήστρα του Τάκη Μπαλάση

Ημέρα Σάββατο 22 Αυγούστου, ώρα 10 π.μ. επίσκεψη στο φράγμα του Λάδωνα, στο ΝΑ.Ο.Δ., στα σπήλαια των Λιμνών και στο φημισμένο Πλατανοδάσος του Πλανιτέρο. Φαγητό στις καταπληκτικές ταβέρνες πάνω στο ποτάμι, επιστροφή και ξεκούραση στο Ξενοδοχείο. Το απόγευμα ώρα 7 συγκέντρωση σε προκαθορισμένο χώρο και πατινάδα των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την πλατεία και ακολουθεί το χορευτικό θέαμα.
Μετά από την κινη χορευτική παράσταση όλων των χορευτικών, θα γίνουν χαιρετισμοί από τους συμμετέχοντες και ανταλλαγή αναμνηστικών και θα ακολουθήσει η παραδοσιακή ορχήστρα του γνωστού Γιώργου Δαλιάνη και χορός για όλους.
Ημέρα Κυριακή 23 Αυγούστου ώρα 8 αναχώρηση των αποστολών και επίσκεψη στον τόπο Θυσίας στα Καλάβρυτα. Ενημέρωση για τα Ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς το Δεκέμβριο του 1943 και καφέ στο κέντρο της πόλης. Αμέσως μετά επίσκεψη στα Ιστορικά Μοναστήρια, το Μέγα Σπήλαιο και την Αγια Λάβρα, να δείτε και να θαυμάσετε το αυθεντικό Ιστορικό Λάβαρο που σήκωσε ο Παλαιόν Πατρών Γερμανός το 1821.
Εδώ τελειώνει και η περιήγηση σας στα Ιστορικά χώματα των Καλαβρύτων και παίρνετε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στην Πάτρα για ένα καφέ και αναψυκτικά και περνώντας από την μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης, του Ρίου – Αντιρρίου επιστρέφετε στην έδρα σας.
Το προτεινόμενο πρόγραμμα μπορείτε να αλλάξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας

Παρακαλούμε οπως μας ενημερώσετε εγκαίρως για τη συμμετοχή σας, να την συμπεριλάβουμε στις αφίσες, προσκλήσεις κλ
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ο πρόεδρος

Αθανάσιος Φραντζής

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα