BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Καταυλισμός τέλος!

Παρελθόν αποτελεί από την Κυριακή 12 Ιουλίου για την Πάτρα ο αυθαίρετος καταυλισμός των λαθρομεταναστών στην οδό Ευρώτα. Τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησε η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών και την κατεδάφιση των παράνομων παραπηγμάτων τους, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.
Με μία καλά οργανωμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, περίπου 50 άνδρες της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και της ομάδας «Ζήτα», ακόμη και αστυνομικοί και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς «έγραψε» τους τίτλους τέλους για τον παράνομο καταυλισμό και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.
Στον καταυλισμό, διέμεναν περίπου 150 μετανάστες, εκ των οποίων 44 ανήλικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ειδικό Κέντρο στην περιοχή της Κόνιτσας, 17 που διέθεταν τα σχετικά έγγραφα παραμονής, οδηγήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Πάτρα, όπου θα φιλοξενηθούν, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στα άλλα κέντρα υποδοχής που λειτουργούν στην Ελλάδα για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Τρεις μπουλντόζες και πέντε φορτηγά ξεκίνησαν το γκρέμισμα των παραπηγμάτων, στα οποία επί τουλάχιστον 12 χρόνια διέμεναν μετανάστες, κάτω από άθλιες συνθήκες. Στη συνέχεια συνεργεία του Δήμου Πατρέων έπιασαν δουλειά, αναμόρφωσαν το χώρο, απομάκρυναν τόνους σκουπιδιών, έγινε μυοκτονία και ευρεία απολύμανση και αποκαταστάθηκαν οι ζημιές σε παγκάκια, φωτιστικά σώματα, κ.α.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα