BREAKING NEWS

About

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Τα χορευτικά τμήματα του Π. Σ. στη .. «Μουσική Παράδοση»

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, στην εκπομπή του Παναγιώτη Μυλωνά, «Μουσική Παράδοση» που προβλήθηκε χθες (Κυριακή12 Απριλίου) το πρωί από την ΕΤ 1. Τα χορευτικά του Συλλόγου «καλωσόρισαν» την Άνοιξη παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο κι όχι μόνο.
Συγκεκριμένα, είκοσι χορευτές του Π.Σ. παρουσίασαν καλαματιανούς, τσάμικα και συρτά, συνοδεία πολυμελούς παραδοσιακής ορχήστρας και τεσσάρων γνωστών τραγουδιστών που έχουν συνδυάσει την πορεία τους στο χώρο, με τα παραδοσιακά ακούσματα. Πρόκειται για τους Πέπη Μυλωνά, Κώστα Καντζιλιέρη, Αργύρη Δουμουρά και Πέτρο Ανδρουτσόπουλο. Την ορχήστρα αποτελούν οι καταξιωμένοι μουσικοί, Ηλίας Τσιάκας (κλαρίνο), Βασίλης Γιαννίτσης (βιολί), Νίκος Καρατάσος (σαντούρι), Γιάννης Μεγαλούδης (ταμπουράς) και Γιάννης Δριμάλας (κανονάκι). Τη μουσική- λαογραφική επιμέλεια της εκπομπής είχε η Μαριάνα Πετρούλια με ειδικό συνεργάτη τον Βασίλη Ρέππα, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Στάθη Ρέππα.
Τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και στο τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θ. Φραντζής δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα από Καλαβρυτινούς που διαμένουν ακόμη και στο εξωτερικό, Αμερική και Αυστραλία.
Όλοι συνεχάρησαν το Σύλλογο για την άρτια παρουσίαση, ενώ και ο ίδιος ο παρουσιαστής της εκπομπής, Παναγιώτης Μυλωνάς, ο οποίος κατάγεται από την Αχαΐα, επεσήμανε πως τέτοιες προσπάθειες προβάλουν το Νομό και αναδεικνύουν την πολιτιστική του κληρονομιά, διασώζοντας παράλληλα την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου. Μάλιστα, τόνισε πως ο Σύλλογος αποτελεί σπουδαίο «κύτταρο» της πολιτιστικής ζωής της Αχαΐας και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να στηρίζουν ενεργά το έργο και τις προσπάθειές του.
Η εκπομπή προβλήθηκε σε επανάληψη την Δευτέρα 7 έως 8,30 π.μ. για τους ομογενείς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα