BREAKING NEWS

About

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ο Αποκριάτικος χορός του Παγκαλαβρυτινού ...




Για ακόμη μία φορά ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος έκανε τη διαφορά! Η αποκριάτικη χοροεσπερίδα του που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου κατεγράφη ως ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα της Πάτρας. Οι Καλαβρυτινοί κι όχι μόνο απέδειξαν και στην πράξη πως είναι και «γλεντζέδες». Κέφι, χορός και ξεφάντωμα μέχρι πρωίας ήταν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας του φετινού αποκριάτικου χορού, που έγινε στο κατάμεστο νυχτερινό κέντρο «Αποθέωση». Όλοι πιστοί στο ετήσιο αποκριάτικο ραντεβού τους, κατέκλυσαν το κέντρο και διασκέδασαν σε καρναβαλικούς, λαϊκούς αλλά και παραδοσιακούς ρυθμούς. Δεν έπεφτε .. καρφίτσα!!

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα του Π.Σ., τα οποία παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, Χόρεψαν χορούς από όλη την Ελλάδα, στο.. πνεύμα της αποκριάς.

ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το τμήμα ευρωπαϊκών χορών, το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.
Νατάσσα Δασουρά και Φώτης Παπαθεοδώρου.
Τα μέλη των χορευτικών όμως, επεφύλαξαν μια έκπληξη για τους παριστάμενους, παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία το σατιρικό δρώμενο «Η στιγμή της… παντόφλας». Τα παιδιά σκόρπισαν γέλιο με τους έξυπνους διαλόγους που είχαν ετοιμάσει και επιβραβεύτηκαν με το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Κέφι και χορός μέχρι το πρωί !!

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο π. βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, η Γ.Γ. της Π.Ε.ΚΑ κ. Μαρία Μασσαρά Δαφαλιά και ο πρόεδρος του Π.Σ. Αθανάσιος Φραντζής, σε αναμνηστική φωτογραφεία.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την ενεργό τους στήριξη. Ο κ. Φραντζής έκανε μία σύντομη αναδρομή στις δράσεις του ιστορικού Συλλόγου, ενώ ανακοίνωσε και τα επόμενες προγραμματισμένες δραστηριότητες, όπως το ταξίδι στη Γαλλία στις 27 Ιουνίου. Επίσης, ανακοίνωσε πως την Τσικνοπέμπτη ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο του τσίκνισμα στον περιβάλλοντα χώρο εκμάθησης χορών, καθώς και το πάρτι μασκέ που θα γίνει στον ίδιο χώρο την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς.
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τον Π.Σ., ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος εξέφρασε για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον και την υποστήριξή του στις δράσεις του Συλλόγου.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρευρέθη για πρώτη φορά στο αποκριάτικο ξεφάντωμα του Π.Σ., δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέλη των χορευτικών, λέγοντας «μα καλά πως βρήκατε τόσα νέα παιδιά που αγαπούν την παράδοση; Εγώ δύο ψάχνω και δεν μπορώ να βρω…». Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ακόμη πως προσβλέπει στον Π.Σ. για την ανάδειξη της περιοχής, την προβολή του Νομού και την ανάπτυξη της Αχαΐας.
Το λόγο στη συνέχεια, πήρε ο Δήμαρχος Παΐων, Κώστας Ασημακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στη δράση του Π.Σ., ο οποίος όπως είπε, έχει καταφέρει μέσα από αδιάκοπη προσπάθεια να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων. Τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων, Α. Φούρα, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό μετέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του, ο αντιδήμαρχος, Νίκος Τζανάκος, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της δημοτικής Αρχής για υποστήριξη του Π.Σ. από το Δήμο. Τις δικές της ευχές προς τον Π.Σ. για να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, έδωσε η Γ.Γ. της ΠΕΚΑ, Μαρία Μασσαρά, ενώ ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Ζαφειρόπουλος ζήτησε από τους Καλαβρυτινούς να σταθούν στο πλευρό του Π.Σ., στηρίζοντας ενεργά τις δράσεις του για να πάνε όλα καλά, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στον κόσμο, ο οποίος μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου διασκέδασε με την καρδιά του, με πολύ κέφι και ατελείωτο χορό, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2010.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα