BREAKING NEWS

About

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Γέφυρες Πολιτισμού…


Στις εκδηλώσεις, Αφιέρωμα στη ζωή του FRANCISKO DE MIRANDA, που διοργάνωσε ο Δήμος της Πάτρας με τη Πρεσβεία Μπολιβαριανής Δημοκρατία της Βενεζουέλας, συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στο Παλαιό Αρσάκειο Πάτρας.
Η γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της μακρινής χώρας, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για τα 516 χρόνια της ιθαγενούς αντίστασης στην Αμερική, συνέβαλε στην ανάπτυξη φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους δυο λαούς.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με ομιλία του πρέσβη Ροδρίγο Οσβάλντο Τσάβες Σαμούδιο, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του FRANCISCO DE MIRANDA, ενώ ο δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Φούρας σε σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στο πέρασμα του Mirada από την Πάτρα.
Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ και μουσικό γκρουπ που έπαιξε τραγούδια από την μακρινή Βενεζουέλα.

Τη σκυτάλη πήραν αμέσως μετά τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, αντάξιοι πρεσβευτές της παράδοσης του τόπου μας που μετέφεραν τη «φλόγα» του πολιτισμού μέσα από τους χορούς.
Οι εκδηλώσεις έκλισαν με ένα χορευτικό τμήμα από τη Βενεζουέλα που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα από τη Βενεζουέλα.
Αναμνηστική φωτογραφία των χορευτικών.



Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου παρέδωσε στον πρέσβη αναμνηστικά του Συλλόγου.
Ο πρέσβης δεν έχασε την ευκαιρία και φωτογραφήθηκε με το φέσι !!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα