BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Εκδρομή στη Μονή Προυσιώτισσας.


Ξεχωριστές στιγμές έζησαν τα μέλη των χορευτικών κατά τη μονοήμερη εξόρμησή τους.

Την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα από τα ιστορικότερα της χώρας που η ίδρυσή του ανάγεται περίπου το 829 μ.Χ., αλλά και να διασκεδάσουν, αναπτύσσοντας στενούς δεσμούς φιλίας, είχαν τα μέλη των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών, στο πλαίσιο της μονοήμερης εκδρομής που πραγματοποίησαν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας.
Τα μέλη των χορευτικών ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής και μέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου ακολούθησαν το δρόμο προς το Θέρμο. Στο γραφικό αυτό χωριό, πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν και πάλι στο λεωφορείο παίρνοντας τον «φιδίσιο» δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή μέσα από ένα πανέμορφο ελατοδάδος. Η άγρια ομορφιά του τοπίου, τα βράχια, αλλά και το καταπράσινο βουνό εντυπωσίασαν τους εκδρομείς. Με θρησκευτική κατάνυξη οι εκδρομείς έφθασαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, όπου προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία είναι επιχρυσωμένη με αργυροεπίχρυση ένδυση δώρο του στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη που φιλοξενείτο στη Μονή την περίοδο της επανάστασης του 1821. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η επίσκεψη στο Μουσείο της Μονής, στο οποίο φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια, στο αγίασμα της Παναγίας και στο μουσείο των ελληνικών γραμμάτων της Ρούμελης -κρυφό σχολείο την περίοδο 1821.
Μετά από ολιγόωρη παραμονή στο μοναστήρι, οι εκδρομείς πήραν το δρόμο για το χωριό Γαύρος. Ένα μικρό, ορεινό χωριό, στις ταβέρνες του οποίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα.
Επόμενος σταθμός των εκδρομέων ήταν το Καρπενήσι. Μετά από μία σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης, στο Δημαρχείο και στην κεντρική πλατεία, τα μέλη των χορευτικών «πλημμύρισαν» τα καφέ της περιοχής, απολαμβάνοντας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, χαράς και ψυχαγωγίας.
Η παραμονή στο Καρπενήσι, επεφύλασσε για τα χορευτικά του Π.Σ. και μια ευχάριστη έκπληξη. Συνάντησαν και γνώρισαν τους χορευτές του Συλλόγου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Τα μέλη και των δύο χορευτικών είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και τη δράση τους και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ανταλλαγή επισκέψεων.
Μετά από μια ημέρα «γεμάτη» νέες εμπειρίες, τα χορευτικά του Π.Σ. πήραν το δρόμο της επιστροφής μέσω Λαμίας. Στη διαδρομή, μέσα στο λεωφορείο, αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους, ενώ δεν άργησαν να στήσουν ακόμη και γλέντι, τραγουδώντας και διασκεδάζοντας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα