BREAKING NEWS

About

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Επιτυχημένο το Μικροποντέϊκο Αντάμωμα

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος το Μικροποντέϊκο Αντάμωμα στο πανέμορφο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος στον Μικρό Ποντιά. Η εκδήλωση έγινε στις 15 Ιουνίου, στην ηλιόλουστη Καλαβρυτινή γη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκεκλημένων και κατοίκων της περιοχής. Το πρωί στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος έγινε εκκλησιασμός μετ' αρτοκλασίας, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό ο Νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πάτρας Σπ. Τυροδήμος, ο πρόεδρος Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Αθανάσιος Φραντζής και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μικροποντιωτών, Θάνος Φραντζής, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας για τη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που κινδυνεύει με εμπορευματοποίηση. Συνεχάρη και τίμησε τα χορευτικά του Π.Σ. που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις, με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους στη παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Η χοροδιδασκάλα του Π.Σ. Δήμητρα Λιναρδάτου, που συνόδευε τα χορευτικά, ανταπέδωσε παραδίδοντας στον πρόεδρο κ. Φραντζή και τον Ιερέα της ενορίας π. Νικόλαο το Λάβαρο έμβλημα των χορευτικών.



Κάντε διπλό κλικ πάνω στο slide show για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγένθυση (Gallery View ή Original Size)

Στη συνέχεια τη "σκυτάλη" πήραν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, τα οποία παρουσίασαν χορούς απ' όλη την Ελλάδα κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων. Ακολούθησε ένα πατροπαράδοτο υπαίθριο γλέντι με αχνιστό βραστό και άλλους εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες, προσφορά του Συλλόγου και των κυριών του χωριού, ενώ το κρασί έρεε άφθονο. Ο χορός κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πατρέων, Σπύρος Τυροδήμος, ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, Τάσος Πλώτας και πλήθος κόσμου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα