BREAKING NEWS

About

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Η Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα του Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος


«Η πόλη χρωστά στους Καλαβρυτινούς μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας της. Η Πάτρα όταν απελευθερώθηκε είχε δέκα χαμόσπιτα, το 1828, μερικά χρόνια όμως αργότερα ανέκαμψε χάρη και στις 2.500 Καλαβρυτινούς που εγκαταστάθηκαν εδώ. Με αγάπη και πάθος για την πολιτισμική μας κληρονομιά θα αλλάξουμε πολλά», δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας εκφράζοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στο έργο του Συλλόγου, ο οποίος όπως είπε, κρατά το νήμα της ιστορικής μας συνέχειας.Ο κ. Φούρας δεσμεύτηκε για τη διαρκή στήριξη των προσπαθειών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου κι όχι μόνο με την παραχώρηση ενός ακινήτου για τη στέγαση των χορευτικών του τμημάτων. Ο Δήμαρχος Πατρέων, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην αποκριάτικη χοροεσπερίδα του Συλλόγου, δήλωσε υπερήφανος για την Καλαβρυτινή του καταγωγή, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα, «αγκωνάρι» στην πολιτική του πορεία.Το μήνυμα του Δημάρχου Πατρέων, αποτελεί σίγουρα κινητήριο δύναμη για να συνεχίσει και να ενισχύσει ο Σύλλογος την πορεία και τη δράση του.
Η χοροεσπερίδα του Π.Σ. έγινε στο κέντρο «Αποθέωση» την Κυριακή 2 Μαρτίου, με εκατοντάδες Καλαβρυτινούς να δίνουν το «παρών». Και φέτος ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου αναδείχτηκε στο μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός του Καρναβαλιού. Το κέφι, ο χορός και το αποκριάτικο ξεφάντωμα διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Καλαβρυτινούς να κρατούν τα πρωτεία της διασκέδασης. Ήταν πραγματικά μια ανεπανάληπτη βραδιά, την οποία «άνοιξαν» τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. που για πρώτη φορά παρουσίασαν ευρωπαϊκούς χορούς, ενθουσιάζοντας τους παριστάμενους, οι οποίοι και επιβράβευσαν τους χορευτές με το θερμό τους χειροκρότημα. Ακολούθησαν τα λαϊκά τμήματα του Συλλόγου που παρουσίασαν ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι ο Σύλλογος έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Παΐων, Κώστας Ασημακόπουλος, ο οποίος δήλωσε «Οι Δήμαρχοι της τέως επαρχίας Καλαβρύτων προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να φτιάξουμε αναπτυξιακές υποδομές στις περιοχές μας. Θέλουμε να τις επισκεφθείτε για να δώσετε αναπτυξιακή ώθηση. Συγχαίρω για ακόμη μια φορά τον Π.Σ. για τη λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε με στόχο να ενώσει τους Καλαβρυτινούς σαν μια γροθιά για το καλό όλων». 
Στο σπουδαίο ρόλο του Συλλόγου που έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους νέους και να τους μυήσει στα βήματα της πολιτισμικής μας παράδοσης, αναφέρθηκε και ο πρώην βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού SUPER B, Κώστας Βαρδαλαχάκης.Τη «σκυτάλη» πήραν οι καλλιτέχνες του νυχτερινού κέντρου, οι οποίοι απογείωσαν το κέφι και ξεσήκωσαν τον κόσμο στους ξέφρενους ρυθμούς της αποκριάς κι όχι μόνο.Στην αποκριάτικη χοροεσπερίδα παρέστησαν ακόμη, ο βουλευτής, Απ. Κατσιφάρας, ο πρώην βουλευτής, Θ. Βασιλείου, οι πολιτευτές, Ασπ. Ρηγοπούλου και Δ. Τριανταφυλλόπουλος, η αντινομάρχης Γ. Χρυσανθακοπούλου, ο νομαρχιακός σύμβουλος Ν. Σταθακόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Χρ. Μπακαλάρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Τ. Μανωλοπούλου, Σπ. Πολίτης, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, Θ. Παπαθανάσης, ο Διευθυντής της ΔΕΣΕ, Δ. Παναγιωτόπουλος, η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αθ. Χρυσανθοπούλου, πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Πηγή πρόσκτησης: http://www.styga.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα