BREAKING NEWS

About

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Η 25η Μαρτίου Εμφανίζει τον Διπλό Ευαγγελισμό της Υδρογείου με Πρωτοπόρους τους Έλληνες


Η 25η Μαρτίου εμφανίζει τον διπλό ευαγγελισμό της υδρογείου με πρωτοπόρους τους Έλληνες.
«Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην-αινείτε ουρανοί, Θεού την δόξαν».
Αυτός είναι ο πρώτος Ευαγγελισμός του ανθρωπίνου γένους, είναι το σάλπισμα του απείρου που αντηχεί στα αυτιά δισεκατομμυρίων ανθρώπων, βυθισμένων στο πέλαγος της απόγνωσης και της απελπισίας.
Ο άνθρωπος δεν μπορούσε ούτε καν να συλλάβει την προέλευση και την αποστολή του εις τον κόσμο το «πόθεν έρχεσαι και το που υπάγεις» αποτελούσε γρίφο για τον άνθρωπο.
Όμως ο Θεός άπειρος σε αγάπη και έλεος ευσπλαχνίσθηκε το κατ’ εξοχήν δημιούργημά του τον άνθρωπο και διά του προφήτου Ησαϊα προειδοποιεί την ανθρωπότητα ότι θα γεννηθεί Θεός στον κόσμο:
«Ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσουσι το όνομα αυτού Εμμανουήλ ο έστι μεθερμηνευόμενον μεθ’ ημών ο Θεός»(Ματθ. α΄ 23).
Αυτό είναι σημείο με το οποίο αποδεικνύεται η ένωση των δύο παραγόντων της δημιουργίας, της θείας και ανθρώπινης φύσεως.
Να, πως ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να λυτρώσει και να θεοποιήσει τον άνθρωπο!
Από καταβολής κόσμου μία και μόνη Παρθένο έχει να εμφανίσει η ανθρωπότης.
Το μέγα εγκαλλώπισμα των γυναικών, το κόσμημα του ουρανού και της γης ,το μύρον το πολυτιμότατο της Εκκλησίας, η άφθονος πηγή της ζωής.
Αυτή είναι η αγνή και ταπεινή Μαρία της Ναζαρέτ, για την οποία ο Θεός ελάλησε προ αιώνων διά του προφήτου Ησαϊου ως ανωτέρω:
«Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σού ευλογημένη συ εν γυναιξί»(Λουκ. α΄ 28).
Η είδηση αυτή της έλευσης του θεανθρώπου Σωτήρος και Λυτρωτού γέμισε με χαρά και αγαλλίαση τα στήθη των ανθρώπων.
Ιστορική παραμένει ,για ολόκληρο τον κόσμο, η στιγμή της ενσαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, η οποία λαμβάνει ανθρώπινη υπόσταση και μορφή στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Όλοι στέκονται εκστατικοί μπροστά στο μυστήριο αυτό της ένωσης της Θεότητος με την ανθρώπινη υπόσταση. Ο Θεός γίνεται γήινος επισκέπτης συναναστρεφόμενος τους ανθρώπους.
Ποία μεγάλη δόξα και τιμή για τον άνθρωπο, ο οποίος αναδύεται και ελευθερώνεται από το σκότος και μεταφέρεται από του θανάτου στη ζωή.
Διά τους ανθρώπους,λοιπόν, εκείνους στους οποίους έγινε ο ευαγγελισμός του πνεύματός των και επετεύχθη η ένωση Θεού και ανθρώπων απολαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα αγαθά της θείας αποκαλύψεως.
Προγεύονται χαρά και μακαριότητα, αισθανόμενοι σταθερότητα και ασφάλεια κοντά στο Χριστό και ευελπιστούν την αιώνιο αποκατάσταση.
Αυτός λοιπόν είναι ο ελευθερωτικός Ευαγγελισμός της ψυχής και του πνεύματος από τη δουλεία των παθών, που επιφέρουν την φθορά και το θάνατο στο ανθρώπινο γένος.
Όμως η 25η Μαρτίου του 1821 υπήρξε ο θρίαμβος του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού και για έναν ακόμη λόγο, διότι ως Έλληνες πανηγυρίζουμε και τον Εθνικό Ευαγγελισμό της αιωνίου και ακαταλύτου Ελληνικής Φυλής, την απελευθέρωση της αγαπημένης μας Πατρίδας από την βάναυση και τρομερά δουλεία των εθνών.
Πριν 187 χρόνια ο Παλιών Πατρών Γερμανός φέρνει το μήνυμα του Ευαγγελισμού της Ελληνικής Φυλής «Ελευθερία ή Θάνατος» και αντηχεί ο νέος ευαγγελισμός απ’ άκρου εις άκρον του υποδουλωμένου και πολυβασανισμένου, αλλά και αγωνιζόμενου Έθνους μας.
Τα όρη, οι κάμποι και τα δάση πλημμυρίζουν από νέους ήρωες, ο αγώνας γίνεται υπέρ της Ελευθερίας της Πατρίδος και της Θρησκείας. Στην αυτοθυσία των ηρωικών απογόνων μας, οφείλεται η αποτίναξη του ζυγού. Ο ηρωισμός των Ελλήνων, παρασύρει μία ολόκληρη αυτοκρατορία (την Οθωμανική) την σαρώνει κυριολεκτικά και ο Ελληνισμός μαζί με την Ορθοδοξία απελευθερώνεται.
Όταν ο Ελληνικός λαός είναι στενά συνδεδεμένος μεταξύ του και αγωνίζεται υπέρ Πίστεως και Πατρίδος τότε παρουσιάζει θριάμβους και τρόπαια και γράφει χρυσές σελίδες στην Ιστορία του Έθνους.
Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αποτελούν την ηγεσία του Ελληνικού Επαναστατικού Αγώνος οι προκηρύξεις των οποίων: «Ελευθερία ή Θάνατος, Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» και του Κολοκοτρώνη το«Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος και είναι αδύνατον να την πάρει πίσω», εμψυχώνουν με θάρρος και ηρωισμό τις καρδιές των πολεμιστών που αστραπιαία μεταφέρονται στις ψυχές όλων των Ελλήνων.
Η 25η Μαρτίου υπήρξε ο θρίαμβος του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού Η επανάσταση αυτή αποτελεί το σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και τους λαούς.
Ουδείς εκ των λαών του κόσμου υπεδουλώθη τόσο σκληρά, όσον ο Ελληνικός λαός σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα. Άλλα έθνη δεν θα μπορούσαν να υπομείνουν αυτή την μαύρη και φοβερή δουλεία, η οποία θα εσήμαινε το τέλος της ιστορικής τους πορείας.
Όμως οι Έλληνες άντλησαν δυνάμεις υπερφυσικές από το θεϊκό Ευαγγελισμό και μπόρεσαν να κρατήσουν ανόθευτη και άσβεστη τη φλόγα της εθνικοθρησκευτικής τους συνείδησης.
Ο άνθρωπος, λόγω της εγκεφαλικής του κατασκευής, δύναται να διαπαιδαγωγεί και να διαπλάθει τον εαυτόν του σύμφωνα προς το αιώνιο και αντικειμενικό του συμφέρον. Εκείνο το οποίο απαιτείται είναι μόνο η θέλησις και διά της θελήσεως δημιουργείται η καρποφόρος δραστηριότητα.
Ευχόμαστε να βρεθούν οι άνθρωποι που θα εμπνεύσουν και θα μεταδώσουν στα νιάτα μας τα ελληνοχριστιανικά ορθόδοξα ιδεώδη, προσανατολίζοντας τους και πάλι προς το ζωοδότη ήλιο, Χριστό, ώστε να σηκωθεί ψηλά το ηθικό ανάστημα του Έλληνα ,το οποίο έχασε λόγω των ηθικών και πολιτικών σειρήνων ,για να δύναται ανά πάσα στιγμή μιμούμενος τους ένδοξους προγόνους μας, να αγωνίζεται για:
«του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την Ελευθερία».
Αμήν!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα