BREAKING NEWS

About

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

«111»: Δρόμος Πνοής για την Ενδοχώρα της Αχαΐας


Η Εθνική Οδός Πατρών – Τριπόλεως γνωστή ως «111» εξυπηρετεί δεκάδες χωριά από την Πάτρα έως την Τρίπολη. Είναι ο μοναδικός οδικός άξονας για τους Δήμους που βρίσκονται στην Κεντρική Πελοπόννησο.
Ξεκινώντας από την Πάτρα συναντάμε τους Δήμους Φαρρών - Τριταίας – Λασιώνος – Λαμπείας – Αροανίας – Παΐων – Λευκασίου – Κλείτορος – Λεβιδίου. Και γιατί όχι και το Δήμο Τριπόλεως αφού το λιμάνι (επίνειο) της Τρίπολης είναι η Πάτρα.
Είναι ένας δρόμος ζωτικής σημασίας για όλη την περιοχή και η βελτίωσή της θα φέρει στην κυριολεξία την Τρίπολη στην Πάτρα και την Πάτρα στην Τρίπολη.
Θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής. Θα αποκτήσει ενδοχώρα η Πάτρα θα αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, θα αναπτυχθεί ο Αγροτουρισμός.
Η «111» έχει τεράστια σημασία για τον ορεινό όγκο του Νομού Αχαΐας. Θα διευκολύνει τις μετακινήσεις προς τους όμορους Δήμους θα συντομεύσει την διαδρομή προς Τρίπολη, τις μεταφορές προϊόντων προς και από το Λιμάνι της Πάτρας.
Τα οφέλη από την βελτίωση του δρόμου θα είναι αρκετά και σημαντικά. Κάτι που δυστυχώς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, δεν το αντελήφθησαν. Η σημερινή κυβέρνηση μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βλέπει θετικά την βελτίωση του δρόμου σαν έργο πνοής για την περιοχή, ένα έργο που θέλουν και ζητούν όλοι οι φορείς.
Μέχρι σήμερα έχει μελετηθεί και έχει εγκριθεί η μελέτη αναγνώρισης (προέγκριση χωροθέτησης) και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) και απομένει η οριστική μελέτη κυρίως για τα τμήματα στον ορεινό όγκο που είναι μέσα στο Δήμο Λαμπείας του Νομού Ηλείας.
Σε απόδειξη του ενδιαφέροντός της η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έπειτα και από αίτημα της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της ΝΟΔΕ Αχαΐας όπου συμμετέχουν αρκετοί Δήμαρχοι της περιοχής, κι ενδιαφέρονται άμεσα για το δρόμο, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής μαζί με το Δήμαρχο Παΐων και άλλους αρμόδιους Τεχνικούς της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν τον δρόμο, πραγματοποίησαν αυτοψία σε τμήματα που θέλουν βελτίωση και κυρίως στο τμήμα παράκαμψης της Λαμπείας. Όλοι κατανόησαν την σημασία του έργου.
Αναμένονται αποφάσεις για οριστική μελέτη και χρηματοδοτήσεις.

Άρθρο παρέμβαση του Δημάρχου Παΐων Κώστα Ασημακόπουλου

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα