BREAKING NEWS

About

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

«Έναρξη πολέμου!!!»

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, το ηρωικό «ΟΧΙ» στην επιβουλή του ξένου κατακτητή.
Με την εορτή του «ΟΧΙ» όμως δεν γιορτάζουμε την λήξη του πολέμου και την απελευθέρωσή μας από τους Ιταλοβουλγαρογερμανούς, , αλλά εορτάζουμε την έναρξη του πολέμου.
Μία χούφτα Έλληνες με μία καρδιά και μία ψυχή αντέτασσαν το ΟΧΙ στον εχθρό. Η Ενότητα αυτή μας έκανε να νοιώθουμε ισχυροί και κατέστη ο μεγαλύτερος άθλος ανά τους αιώνες, διότι αποτελεί ένα από τα σπάνια παραδείγματα, όπου οι Έλληνες εμφανίζονται αδελφωμένοι και όταν είναι ενωμένοι μεγαλουργούν!!!
Αυτή όμως η πανίσχυρη δύναμη της Ενότητας που βρίσκεται κρυμμένη; Προς το παρόν είναι υποδουλωμένη από τους μεγάλους κατακτητές της φιλαυτίας, των συμφερόντων, του εγωισμού, του φθόνου και της ζήλειας.
Διότι όσα «ΟΧΙ» και αν ειπωθούν και από όσες τυχόν χώρες δεν πρόκειται να λυθεί το μεγάλο και παγκόσμιο πρόβλημα της βίας, της αρπαγής και των πολέμων, αν ο άνθρωπος δεν καταφέρει να επαναστατήσει και να ελευθερώσει συν Θεώ τον εσωτερικό του κόσμο από τον κατακτητή που όπως αναφέραμε δεν είναι άλλος από τα πάθη και τις κακίες που υιοθετούμε και καλλιεργούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας.
Η Ενότητα λοιπόν απαραίτητη για τη διατήρηση της Ελευθερίας της Φυσικής μας πατρίδας, αλλά απαραίτητη και για την ελευθερία της πνευματικής μας πατρίδας.
Και ο μοναδικός ηγέτης που μπορεί να την ελευθερώσει και να την εμφανίσει στις καρδιές όλων των ανθρώπων της Γης, είναι ο αρχηγός την Πίστεώς μας, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός. Αυτός αναφωνεί στον Πατέρα του: «Πάτερ τήρησον αυτούς ίνα ώσιν εν καθώς ημείς…»
Ανά τους αιώνας αντηχεί αυτή η προσευχή του Κυρίου μας προσμένοντας τους Εγκεφάλους που θα συλλάβουν το μεγάλο συμφέρον της Ανθρωπότητας και θα εργαστούν για να πάψουν οι βιαιοπραγίες και οι πόλεμοι σε όλη τη Γη. Αυτοί θα είναι τα τέκνα του Θεού οι οποία συνεχώς θα είναι ενωμένοι με τον Κύριό τους για να αντλούν άνωθεν δυνάμεις και να μπορούν να ελευθερώνουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συνανθρώπους τους από τη φθορά και τον αιώνιο θάνατο.
Ένα ΟΧΙ, βέβαια δεν είναι αρκετό, αλλά συνεχώς και καθημερινά πρέπει να επιστρατεύουμε τον εαυτόν μας στο χώρο του αγαθού. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή ,οι καιροί επιβάλλουν να ντυθούμε όλοι στο «χακί», και όπως σε περίπτωση εισβολής του εχθρού στη χώρα μας, όλοι οι Έλληνες θα τρέξουν σε ελάχιστο χρόνο να φορέσουν το χακί και μάλιστα σε ειδικές περιπτώσεις δημιουργούνται και αντάρτικα σώματα προς ενίσχυση του τακτικού στρατού, προκειμένου να ελευθερωθεί η πατρίδα μας, έτσι και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να στρατευθούμε και να ελευθερώσουμε την πνευματική μας πατρίδα, την Εκκλησία του Χριστού. Να ελευθερώσουμε τα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας που είναι αιχμαλωτισμένοι στην ύλη, διότι πόσοι πηγαίνουν στην Εκκλησία, πόσοι είναι αναγεννημένοι και πόσοι μελετούν το λόγο του Θεού και εφαρμόζουν, εφόσον είναι μηδαμινός ο αριθμός εκείνων που κηρύττουν το Ευαγγέλιο του Χριστού και μελετούν το λόγο Του; Όμως μη νομίσουμε ότι επειδή κατόπιν παραχωρήσεως Θεού κατόρθωσαν οι άνθρωποι με πάθη και κακίες να αφομοιώσουν τον χριστιανισμό με την ψευτιά του κόσμου, ότι ο χριστιανισμός δεν εξακολουθεί να διατηρεί αθόρυβες και αφανείς τις υπερφυσικές του δυνάμεις, οι οποίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναγεννούν, να μεταμορφώνουν τον άνθρωπο και εν ευθέτω χρόνω να προβούν στην θεοποίηση αυτού!!
Είναι άπειρα τα παραδείγματα των Αγίων μας, οι οποίοι θα λέγαμε ότι απετέλεσαν και αποτελούν τους Πνευματικούς Αντάρτες που συνεχώς αγωνίζονται να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην Αλήθεια, στο Χριστό στη λύτρωση. Ο χριστιανισμός αργά ή γρήγορα, το θέλουμε ή δεν το θέλουμε, θα κάμει χρήση των υπερφυσικών του δυνάμεων και θα φέρει εις αίσιο πέρας τη μεγάλη αποστολή του, να επικρατήσει και να απολυτρώσει τον κόσμο.
Εμείς ας γνωρίζουμε ότι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν και μακάρι να μας έβρουν στις πνευματικές επάλξεις του καθαρμού και της μετανοίας.
Να ξεριζώσουμε τον «έτερο κακό εαυτόν μας» και να μείνουμε καθαροί ενώπιον του Θεού έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουμε μία οποιαδήποτε κατάσταση του εχθρού για εμάς αλλά και για τους συνανθρώπους μας.
Ας εφοδιάσουμε όλοι το οπλοστάσιο της ψυχής μας με τα απαραίτητα πνευματικά όπλα της Εκκλησίας μας και έχοντας πάντοτε μαζί μας την υδρογονοβόμβα της Αγάπης ας προχωρήσουμε στο κακοτράχαλο αλλά γλυκό μονοπάτι που μας οδηγεί στην Ελευθερία του Πνεύματος ,όπου στο τέλος του μας καρτερεί η λήξη κάθε βίας και πολέμου, η λήξη κάθε κακίας. Εκεί όπου μας καρτερεί η Ειρήνη του Χριστού η υπερέχουσα πάντα Ανθρώπινο νου, η Ειρήνη του Χριστού, η οποία δημιουργεί Πολιτισμούς, Ευημερία και Μακροημέρευση.
Μόνο αυτή η Χριστοφόρος Ειρήνη μας τοποθετεί στους αιθέρες της πραγματικής Ελευθερίας, όπου κανείς δεν δύναται να την καταργήσει, διότι είναι απαλλαγμένη των παθών, ξεχνάει να θυμώνει, να αδικεί και να αδικείται.
Το μόνο που γνωρίζει είναι να αγαπά.
Τότε ο άνθρωπος καθίσταται Ελεύθερος και ολοκληρωμένος. Τότε καθίσταται ο ιδεώδης Άνθρωπος. Δόξα στον γλυκό μας Κύριο διότι με την θυσία Του μας έδωσε τον τρόπο και τη δύναμη να ελευθερώσουμε τον χαμένο μας εαυτό αλλά και την πνευματική μας πατρίδα παροτρύνοντάς μας με τους λόγους Του, να μελετούμε το Ευαγγέλιό Του και να το εφαρμόζουμε: Μάθετε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς».
Εύχομαι να γίνουμε οι πνευματικοί στρατιώτες του θείου πολιτεύματος της Αγάπης του Χριστού αφού ο ίδιος μας λέγει στον άγιο Λόγο του: <<‘Αγιοι γίγνεσθαι ότι εγώ Άγιος ειμί>>Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους Αντάρτες του Πνεύματος ανά την οικουμένη!!!
ΔΟΡΚΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα