BREAKING NEWS

About

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 2009..2010

Μια ανεπανάληπτη βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την Κυριακή 30 Μαΐου, όσοι παρευρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή για την τελετή λήξης των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, στο κατάμεστο θεατράκι του ΟΛΠΑ.
Περισσότεροι από 200 χορευτές που εναλλάσσονταν στη σκηνή παρουσίασαν ένα μοναδικό χορευτικό πανόραμα, βασισμένο σε διαφορετικά ηχοχρώματα «φωτίζοντας» την πολιτισμική κληρονομιά και κουλτούρα όχι μόνο της Αχαΐας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Οι χορευτές ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό σ’ ένα μαγευτικό χορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Ευρώπη, ενώ ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση κατείχε η αναδρομή στον ελληνικό κινηματογράφο που παρουσίασαν οι χορευτές μέσα από γνωστά τραγούδια και χορούς που μας έχουν σημαδέψει.
Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας με τη σπουδαία αυτή γιορτή επισφράγισαν την επιτυχή τους διαδρομή κατά τη χορευτική περίοδο 2009-2010 και ταυτόχρονα έβαλαν «πλώρη» για τις δράσεις της επόμενης χορευτικής περιόδου, η οποία επίσημα ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου.
Το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, οι οποίοι «πλημμύρισαν» το θεατράκι το Ο.Λ.ΠΑ., ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους χορευτές του Συλλόγου, στην τελετή λήξης της χορευτικής περιόδου.
Ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν και συνέβαλαν στις επιτυχείς παρουσιάσεις των χορευτικών, αλλά και όσων στήριξαν και στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου, αναφέρθηκε στους «σταθμούς» της περασμένης χορευτικής περιόδου, όπως το πολυήμερο ταξίδι στην «καρδιά» της Ευρώπης (Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, κ.α.), στη σεισμόπληκτη Λ’ Άκουιλα και τη Ρώμη της Ιταλίας και στο ιστορικό Ιάσιο της Ρουμανίας. Επίσης, ο πρόεδρος του Π.Σ. αναφέρθηκε στα δεκάδες ταξίδια των χορευτικών σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπως ακόμη και στις αμέτρητες συμμετοχές τους σε εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Αχαΐα.
Όπως είπε ο κ. Φραντζής εκτός από τη διάδοση και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς τα χορευτικά αποδείχτηκαν για ακόμη μία φορά άξιοι «πρεσβευτές» της Αχαΐας και της Ελλάδας, προβάλλοντας τουριστικά την περιοχή μας.
Ακόμη, ο πρόεδρος του Π.Σ. ανέφερε πως την προηγούμενη χορευτική περίοδο, στα χορευτικά τμήματα συμμετείχαν 700 άτομα και τα μαθήματα χορών γίνονταν καθημερινά από τις χοροδιδασκάλισσες, Βούλα Κωσταντάτου, Δήμητρα Λιναρδάτου, Δήμητρα Καράμπελα, Ανδριάνα Κοσιώρη, Νατάσσα Δασουρά, Ματίνα Ζγούρα και τους Δημήτρη Μαντά και Κώστα Ξάνθη, τούς οποίους και ευχαρίστησε θερμά.
Τέλος, ο κ. Φραντζής ανακοίνωσε πως η δράση των χορευτικών δεν σταματά το καλοκαίρι, μιας και προετοιμάζουν ήδη ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι στη Σερβία προσκεκλημένοι του Δήμου Νις στις 28 Ιουνίου. Επίσης σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μαθήματα χορού θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ Στην εκδήλωση, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, οι βουλευτές,
Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, ο πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, οι αντινομάρχες, Γ. Μπινιέρης και Ν. Λύρας, ο πρόεδρος της ΝΕΠΑ, Γ. Αγγελόπουλος, ο Αντηδήμαρχος Πατρέων Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Θ. Κυριακόπουλος, Δ. Βέρας, η πρόεδρος Δ.Σ. Μεσσάτιδας Αναστασία Τογιοπούλου και πλήθος κόσμου.
Όλοι στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν συνεχάρησαν τον Παγκαλαβρυτινό και τους
χορευτές και τόνισαν τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο του Συλλόγου όχι μόνο στη διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και στην προβολή και ανάδειξη του Νομού μας, επισημαίνοντας πως η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου σε κάθε εκδήλωση του Π.Σ. αποδεικνύει την αναγνώριση προσπαθειών και των δράσεών του.

1 σχόλιο :

  1. Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση! Πραγματικά μας ταξιδέψατε για ακόμα μια φορά! Το μόνο το οποίο θα θελα να προσθέσω είναι ότι ανάμεσα στους επισήμους τους οποίους δεν αναφέρατε, ήταν και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Βασίλης Ασπρούλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα