BREAKING NEWS

About

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Όλα είναι έτοιμα για τη Ρουμανία

Τα χορευτικά θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Ιάσιο.

Τις βαλίτσες τους για ένα ακόμη σημαντικό ταξίδι στο εξωτερικό ετοιμάζουν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, τα οποία από τις 26 έως 31 Δεκεμβρίου θα βρεθούν στο Ιάσιο της Ρουμανίας, συμμετέχοντας σε ιστορικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας και η Ελληνική Κοινότητα Ιασίου.Το ταξίδι γίνεται στο πλαίσιο δράσης για τη διατήρηση της Ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας για το 2009 μετά την τιμητική πρόσκληση που λάβαμε από την Ελληνική Κοινότητα Ιασίου Ρουμανίας, να συμμετέχουμε στις Εθνικής σημασίας ιστορικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας και η Ελληνική Κοινότητα Ιασίου, 27-28 Δεκεμβρίου 2009.

Σκοπός και στόχος της συμμετοχής μας στις εκδηλώσεις είναι να συμβάλουμε κι΄ εμείς στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της από αιώνες Ελληνικής Κοινότητας Ιασίου με την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Καλάβρυτα αλλά και όλη την Αχαΐα. Για μας έχει βαρύνουσα και ιδιαίτερη σημασία η όλη αυτή προσπάθεια, δεδομένου ότι από το Ιάσιο ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Αλέξανδρος Υψηλάντης, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του αγώνα για την Εθνική μας Παλιγγενεσία και στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας έπεσε ο κλήρος να παιχτεί ο πρώτο και σπουδαιότερος ρόλος… να ρίξουν την πρώτη τουφεκιά απέναντι σε ένα τύραννο 400 χρόνων.
Είναι γνωστή σε όλους η σύσκεψη στη Βοστίτσα τον Ιανουάριο του 1821 με την παρουσία του γραμματέα του Υψηλάντη του ιστορικού Φιλήμονα, αλλά και την παρουσία του Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Από καιρό βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Ιστορική Κοινότητα του Ιασίου. Πρόσφατα λάβαμε την τιμητική για μας πρόσκληση, να συμμετέχουμε στις Εθνικής Σημασίας Εκδηλώσεις, από αυτή την εστία του Οικουμενικού Ελληνισμού. Η τιμή αυτή δεν είναι μόνο για μας, είναι για όλη την Αχαΐα, «τα Καλάβρυτα την Πάτρα αλλά και το Αίγιο». Ο σύλλογος μας δέχθηκε την πρόσκληση διότι το θεωρούμε χρέος μας να προβάλουμε και να αναδεικνύουμε την Ιστορία μας και τη Λαϊκή μας παράδοση, άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μακρά πορεία του Ελληνισμού. Σ΄ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που ο Ελληνισμός δέχεται φανερές και ύπουλες διαβρωτικές προσπάθειες αφελληνισμού, παραχάραξη της ιστορίας μας κλπ.
Στην αποστολή μπορούν να συμμετέχουν εκτός από τους χορευτές και συνοδοί. Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. και στα τηλέφωνα 6972 296949 και 2610 272722. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα