BREAKING NEWS

About

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Με Νέα Στέγη τα Χορευτικά Τμήματα


Νέες λαμπρές σελίδες ετοιμάζονται να γράψουν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, μετά την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζαν, αυτού της στέγασή τους. Με καθοριστική του παρέμβαση ο Δήμαρχος Πατρέων,Ανδρέας Φούρας έδωσε λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των χορευτικών, παραχωρώντας τους το δημοτικό κτίριο επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 17α. Η σημαντική αυτή απόφαση του Δημάρχου Πατρέων, αποδεικνύει και εμπράκτως πλέον, τη στήριξη και αναγνώριση της δημοτικής Αρχής στο έργο που επιτελούν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου. Στο κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος οι υπηρεσίες της ΔΕΠΑΠ, τα χορευτικά τμήματα θα έχουν πλέον τον δικό τους χώρο, προετοιμάζοντας τις παρουσιάσεις τους, αλλά και παραδίδοντας καθημερινά μαθήματα χορού για τις εκατοντάδες των μελών τους.
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Φούρας παρέδωσε πρόσφατα τα κλειδιά του κτιρίου στον πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Φραντζή και στον Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Αγγελόπουλο λέγοντάς τους πως παρακολουθεί εντυπωσιασμένος τη δράση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου γι΄ αυτό και τον στηρίζει.
«Μας κάνετε υπερήφανους κάθε φορά που συμμετέχετε σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό, προβάλλοντας την παράδοση, την ιστορία μας αλλά και την πόλη μας. Συνεχίστε με το ίδιο πείσμα αυτή την προσπάθεια και ο Δήμος θα είναι δίπλα σας», τους είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του, ο κ. Φραντζής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πατρέων για την παραχώρηση του κτιρίου και τον διαβεβαίωσε πως τα χορευτικά θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην παράδοση. Ο Σύλλογος μόλις παρέλαβε το κτίριο προχώρησε σε εργασίες για την ανακαίνισή του. Έγινε ελαιοχρωματισμός όλων των εσωτερικών χώρων, οι οποίοι επίσης διακοσμήθηκαν με φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις. Έτσι από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου τα χορευτικά τμήματα μεταφέρονται στη νέα τους στέγη.
Ο ιστορικός σύλλογος που συμπλήρωσε εφέτος 135 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης και θεωρείται από τους πιο δραστήριους στην Πελοπόννησο, προσκαλεί όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν παραδοσιακούς χορούς να εγγραφούν στα χορευτικά του τμήματα.
Μάλιστα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής δημιουργούνται συνεχώς και νέα τμήματα αρχαρίων, αλλά και έμπειρων που μπορούν να διδαχτούν χορούς παραδοσιακούς, λαϊκούς και ευρωπαϊκούς. Επίσης από την επόμενη εβδομάδα και κάθε Παρασκευή θα γίνεται στον ίδιο χώρο και εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών.

«Βροχή» οι προσκλήσεις
Καθημερινά φθάνουν στο Σύλλογο δεκάδες προσκλήσεις για τη συμμετοχή των χορευτικών του τμημάτων σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Το Δ.Σ. αφού τις αξιολογήσει λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες θα αποφασίσει σε πoιες θα συμμετέχει. Συγκριμένα στο Σύλλογο έχουν φθάσει προσκλήσεις για τη συμμετοχή των χορευτικών του τμημάτων σε:
- ΙΝΔΙΑ
Στο φεστιβάλ Punjab 20-28 Φεβρουαρίου 2008. Όλα τα είδη χορών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη στα αξιοθέατα της περιοχής, ανταλλαγή αναμνηστικών, εμφανίσεις στην τηλεόραση, πιστοποιητικά συμμετοχής.
- ΙΤΑΛΙΑ
Στο παιδικό φεστιβάλ με θέμα "παιδί και λαογραφία" που θα πραγματοποιηθεί σε Paola, Cosenza, Καλαβρία, 28-30 Μαρτίου 2008.
- ΣΕΡΒΙΑ
Στο Νις και Βελιγράδι στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ι.Μ. NIS 28/4 έως 4/5 για τμήματα παραστάσεων.
- ΙΤΑΛΙΑ
Στο φεστιβάλ ταγκό στη Φλωρεντία 24-27 Απριλίου 2008 για τμήματα αρχάριων καθώς επίσης και παραστάσεων.
- ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Στο σεμινάριο του πανεπιστήμιο του Τρόντχαιμ, 18-27 Απριλίου 2008, εντατικό πρόγραμμα χορού που εστιάζει στη γνώση χορού.
- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Στο Λαϊκό φεστιβάλ παιδιών ηλικία 8 έως 14 ετών 21-26 Μαΐου 2008. Ο συνολικός αριθμός προσώπων αποστολής ανά ομάδα είναι 32 άτομα.
- ΤΣΕΧΙΑ
Στο Φολκλορικό φεστιβάλ στην Πράγα και στην Βοημία, 21-24 Αυγούστου 2008

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα