BREAKING NEWS

About

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

O πρόεδρος Αθανάσιος Φραντζής και το διοικητικό συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου σας εύχονται Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Και μία μικρή παρότρυνση:
Προσπαθήστε, όσο το δυνατόν, τέτοιες μέρες να βρεθείτε στην ελληνική ύπαιθρο, στην ελληνική περιφέρεια. Στα χωριά και τις κωμοπόλεις της περιφέρειας, βιώνουν ακόμη πάρα πολλά από τα παραδοσιακά έθιμα των ημερών αυτών και θα είναι πολλαπλό το κέρδος αν βρεθείτε και συμμετάσχετε σε αυτά και για εσάς αλλά κυριότερα για τα μικρά παιδιά.

Δώστε τους την ευκαρία να αποκτήσουν εικόνες και παραστάσεις από το "Πάσχα στο χωριό", από μια διαδρομή επιταφίου σε σοκάκια και καλντερίμια φωτισμένα από τα μικρά κεράκια που ανάβουν στα παράθυρα των σπιτιών, από τη λειτουργία της Ανάστασης το Μ. Σάββατο (όπου σε κάθε χωριό υπάρχουν διαφορετικές εθιμοτυπίες στο τέλος της), από το ψήσιμο του οβελία στην ύπαιθρο και το παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.
Ο καιρός από ό,τι φαίνεται θα είναι καλός, επομένως πέραν από τα παραδοσιακά έθιμα, θα ωφεληθείτε και από την επαφή με τη ανοιξιάτικη φύση, τα τοπία, τα χρώματα, τα αρώματα..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνουν σε κάθε τους παρουσίαση οι χορευτές του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, οι οποίοι συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να «οργώνουν» την Ελλάδα κι όχι μόνο. Κατά την πρόσφατη συμμετοχή τους στις επετειακές εκδηλώσεις για την Έξοδο στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, η αντιπροσωπεία του Π.Σ. έλαβε τα θερμά συγχαρητήρια των αρχών, φορέων και παρισταμένων για την άρτια παρουσία της, με τους φουστανελοφόρους άξιους εκφραστές της Αχαϊκής λεβεντιάς.45 φουστανελοφόροι παρήλασαν στην πομπή που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου και η οποία κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Τα χορευτικά στη Ρουμανία…

Όλα είναι έτοιμα για ένα ακόμη ταξίδι στο εξωτερικό των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, προσκεκλημένα από Ελληνική Κοινότητα Ιασίου Ρουμανίας.
Αναχώρηση 5 Απριλίου, επιστροφή 11 Απριλίου.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΑΣΙΟΥ
Προς
Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας
Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Φραντζή

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε
Παρακολουθούμε τη δράση του Ιστορικού Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου σας, μέσα από την πλούσια Ιστοσελίδα σας, αλλά και από την Εφημερίδα σας, ’’ΛΑΥΡΑ’’ την οποία μας αποστέλλετε και σας ευχαριστούμε εμείς οι Έλληνες της Ελληνικής Κοινότητας της Ρουμανίας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.
Από τον Ιερό τόπο του Ιασίου, που σχεδιάσθηκε η Ελληνική επανάσταση και στην Αγια Λάβρα, στα Καλάβρυτα έπεσαι η πρώτη τουφεκιά για την απελευθέρωση της υπόδουλης πατρίδας μας, σας συγχαίρουμε για την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για την διατήρηση της παράδοσης και την διατήρηση μνήμης των Ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά να έρθετε με τα χορευτικά του Συλλόγου σας στο Ιάσιο, να συμμετέχετε στις καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010.
Θα είναι μια καλή ευκαιρία να περπατήσετε στον τόπο που οι Φιλικοί απεφάσισαν, ν΄αποτάξουν τον τουρκικό ζυγό από την Ελλάδα, αλλά και να προβάλετε την Ελληνική παράδοση στους ξενιτεμένους Έλληνες της Ρουμανίας.
Επίσης σας προτείνουμε την αδελφοποίηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΑΣΙΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ με τον Ιστορικό Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Μαρίκα Πιέπτου
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ιασίου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα 5 Απριλίου. Αναχώρηση ώρα 6 π.μ.. Πάτρα –Ιωάννινα –Εγνατία -Προμαχώνας, άφιξη Βουλγαρία Sandanski, με στάσεις για καφέ, φαγητό, ώρα 3μ.μ. Ελεύθερο απόγευμα, ξενάγηση στην πόλη, διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ: Τρίτη 6 Απριλίου. Αναχώρηση ώρα 6 π.μ. από Sandanski και περνώντας από μαγευτικές διαδρομές και πόλεις, άφιξη στη Σόφια ώρα 10 π.μ. Ξενάγηση στην πόλη, Φαγητό και ώρα 1 μ.μ. αναχώρηση για το Ιάσιο. Άφιξη 11 μ.μ., τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη 7 Απριλίου. Ώρα 10 π.μ., υποδοχή της αποστολής από την πρόεδρο κ. Πιέπτου Μαρίκα και μέλη του Δ.Σ. στα γραφεία του συλλόγου. Επίσκεψη στο ιστορικό Σκουλένη «σύνορα Ρουμανίας-Μολδαβίας» Απόγευμα εκδήλωση.
4η ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 8 Απριλίου. Πρωί επίσκεψη στο μοναδικό Μοναστήρι του Σέκου, 150 χιλ από το Ιάσιο. Το Μοναστήρι που ανατίναξαν οι κυνηγημένοι Έλληνες από τους Τούρκους όταν είχαν μπει μέσα και αυτοί.
5η ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 9 Απριλίου. Πρωί επίσκεψη σε μοναδικά μνημεία, προστατευόμενα από την Ουνέσκο και ξενάγηση στην πόλη. Απόγευμα, αποχαιρετιστήρια γιορτή με την παρουσία αρχών και φορέων της περιοχής.
6η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 10 Απριλίου. Ώρα 6π.μ. αναχώρηση από το Ιάσιο για το Βουκουρέστι Άφιξη ώρα 11 π.μ. Υποδοχή από την Ελληνική Κοινότητα και τον Έλληνα Βουλευτή της Ρουμανίας Βράκο Ζήσοπολ, στα γραφεία της κοινότητας. Φαγητό και ξενάγηση στην πόλη. Ώρα 3μ.μ αναχώρηση από το Βουκουρέστι για το Sandanski. Ολιγόωρες στάσεις κατά την διαδρομή σε αξιοθέατα και άφιξη στο Sandanski ώρα 11μ.μ.. Διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 11Απριλίου. Πρωινό και επίσκεψη στα καταστήματα. Ώρα 12μ. αναχώρηση και μέσο Εγνατίας άφιξη στην Πάτρα ώρα 9μ.μ. Τέλος ταξιδιού.

Κοντοχωριανοί…

Κοντοχωριανοί ο Δήμαρχος Πατρέων, Α. Φούρας και ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής, καθώς ο πρώτος κατάγεται από το Μάνεσι κι ο άλλος από τον Μ. Ποντιά. Έχουν λοιπόν κάθε λόγο να τα λένε και να συνεργάζονται για τα θέματα που αφορούν τους Καλαβρυτινούς της Πάτρας, αλλά και για τα προβλήματα της τέως επαρχίας Καλαβρύτων.

Το μαύρο μάμπα

Το μαύρο μάμπα-η πιο βάρβαρη παγκόσμια ληστεία...
Το νέο συγγραφικό έργο του Νίκου Σακελλαρόπουλου θα παρουσιαστεί στις 11 Μαρτίου.
Από το γνωστό εκδοτικό οίκο των Αθηνών «Βεργίνα» εκδόθηκε πρόσφατα το βιβλίο του συμπατριώτη και επίτιμου προέδρου του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, Νίκου Σακελλαρόπουλου που φέρει τον τίτλο «Το μαύρο μάμπα-η πιο βάρβαρη παγκόσμια ληστεία». Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία, ενώ η τιμή τους είναι 15 ευρώ και πωλείται έναντι 13,5 ευρώ. Η παρουσίαση του βιβλίου στην Πάτρα θα γίνει στις 11 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Διακιδείου. Θα μιλήσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Κουμπιάς, ο πρόεδρος Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος, Λεωνίδας Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος-συγγραφέας Νίκος Τζανάκος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλος, η Μαρία Μασσαρά, η λογοτέχνης, Κορίνα Αλιβιζάτου, ο Αναστάσιος Οικονομόπουλος πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΤΕ Πάτρας και ο πρόεδρος του Π.Σ. Αθανάσιος Φραντζής.
Το βιβλίο αναφέρεται κυρίως στην Αφρική και γενικότερα στους λαού του τρίτου κόσμου που έχουν υποστεί την πιο βάρβαρη καταπίεση και εκμετάλλευση.
Το Δ.Σ. του Π.Σ. απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σακελλαρόπουλου και φυσικά να το αγοράσουν, μιας και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, πρόκειται για ένα εξαίρετο βιβλίο, όπου στο περιεχόμενό του πρυτανεύει το κοινωνικό και ανθρωπιστικό μέρος, μέσα από μια συναρπαστική και αγωνιώδη πλοκή που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Δεύτερον, ο κ. Σακελλαρόπουλος όλα τα δικαιώματά του τα προσφέρει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πιο συγκεκριμένα, από την πώληση πανελλαδικά κάθε αντίτυπου στα βιβλιοπωλεία τα 3 ευρώ (το ποσοστό του συγγραφέα και μέρος των ποσοστών του εκδοτικού οίκου) θα δίνονται στον Πανελλήιο Σύλλογο Προστασίας και Βοηθείας Παιδιών με σοβαρά προβλήματα καρδιάς. Ακόμη δόθηκαν 100 βιβλία στο Σύλλογο «Ελπίδα» που σκοπό έχει τη στήριξη των ασθενών με ογκολογικές ασθένειες και τέλος η χορηγία που δόθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΤΕ, παραχωρήθηκε στην «Ελπίδα», ενώ η χορηγία από τη Νομαρχία δόθηκε στο Σύλλογο για αυτιστικά παιδιά.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

25 Μαρτίου 1821

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας για την Εθνική μας Παλιγγενεσία, με κεντρικό ομιλητή τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο. 188 χρόνια μετά την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821 και τον ξεσηκωμό του Έθνους, ο Σύλλογος απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες τιμώντας τον αγώνα τους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα το Σάββατο 20 Μαρτίου στο κατάμεστο Συνεδριακό αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Πάτρας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξαν φουστανελοφόροι των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, οι οποίοι με καμάρι και υπερηφάνεια παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ στη συνέχεια η χορωδία του 42ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών απέδωσε επετειακά τραγούδια. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί με ιδιαίτερη αναφορά στην επέτειο και στα μηνύματα για ειρήνη και αγώνα για την ελευθερία, από τον Αχαιό Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Απόστολο Κατσιφάρα, το Νομάρχη Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλο, τον Δήμαρχο Πατρέων, Α. Φούρα, τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γ. Λαζουρά.
Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Φραντζής, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ο διπλός συμβολισμός της 25ης Μαρτίου τιμάται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα από όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός της χώρας μας. Οι Έλληνες όπως και τότε, πρέπει και σήμερα ενωμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ειρήνη, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη των λαών. Ο Σύλλογος θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο να μεταφέρει τα μηνύματα του αγώνα για την ελευθερία». Συγκινητική και ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο το σπουδαίο ρόλο των Κρυφών σχολειών στη διατήρηση της γλώσσας και της παράδοσης του τόπου μας, ενώσω η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Ο Μητροπολίτης έκανε αναφορά στα μοναστήρια και στη συμβολή της εκκλησίας που υπό αντίξοες συνθήκες διατήρησαν άσβεστη την ελληνικά γλώσσα, μεταδίδοντάς την στα ελληνόπουλα.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης «ΑΧΑΙΩΝ ΜΕΛΩΔΟΙ» απέδωσε επετειακά τραγούδια, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς, από εκατό χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές του Π.Σ. Η αυλαία έπεσε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου.

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Οι Καλαβρυτινοί τιμούν τον Άγιο Αλέξιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τα Καλάβρυτα θα τιμήσουν και φέτος τον Προστάτη τους, Άγιο Αλέξιο. Πλήθος πιστών θα συρρεύσουν στην έδρα του Δήμου, αλλά και στη Μονή της Αγίας Λαύρας, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, που φυλάσσονται στη Μονή. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα Καλάβρυτα την Δευτέρα 17 Μαρτίου, έχει ως εξής:
Την παραμονή της εορτής του Αγίου Αλεξίου, στις 9.00 το βράδυ θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας αγρυπνία. Ανήμερα στις 7.00 το πρωί θα ξεκινήσει στον Καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων η θεία λειτουργία, ενώ στις 8.15 θα γίνει στον προαύλιο χώρο του ναού η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου, από τον Κλήρο, τις Αρχές και τους πιστούς. Θα ακολουθήσει Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει πομπή με επικεφαλής τον Κλήρο και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων και θα γίνει λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πομπή θα αναχωρήσει στις 11.15 π.μ. για την Μονή της Αγίας Λαύρας. Στο μεταξύ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τον Άγιο Αλέξιο θα τιμήσουν και οι Καλαβρυτινοί της Πάτρας. Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ανήμερα της εορτής, Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στον Ιερό ναό Αγίου Αλεξίου Πατρών, Μετόχι της Αγίας Λαύρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια θα προσφερθούν στους παριστάμενους γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων περιμετρικά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, εν μέσω των διαμαρτυριών των καταστηματαρχών, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για νέες καθυστερήσεις.
«Είμαστε σίγουροι, όταν πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, ότι ακόμα και εκείνοι που σήμερα εκφράζουν διαμαρτυρίες, θα χαίρονται το τελικό αποτέλεσμα, όπως και όλοι οι συνδημότες μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων, επισημαίνοντας πως η ταλαιπωρία και η ενόχληση είναι προσωρινή, το έργο, όμως είναι μόνιμο. Τα πεζοδρόμια αναμένεται ν’ αλλάξουν εντελώς εικόνα. Θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα, περισσότερο πράσινο, νέα πλακόστρωση και φυσικά μπάρες για την πρόσβαση των ΑμεΑ.
Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη στο τμήμα από Σισίνη έως Καρατζά και θα ακολουθήσουν, το τμήμα από Καρατζά έως Ερεντστρώλε, από 8 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου το τμήμα από Ερεντστρώλε έως Χείλωνος Πατρέως, από 23 Μαρτίου έως 10 Απριλίου το τμήμα από Χείλωνος Πατρέως έως Βύρωνος, από 6 Απριλίου έως 29 Απριλίου το τμήμα από Βύρωνος έως Παναχαϊκού, από 3 Μαΐου έως 26 Μαΐου το τμήμα από Παναχαϊκού έως Αθανασίου Διάκου, από 11 Μαΐου έως 30 Ιουνίου, το μπαλκόνι στο κάτω μέρος της πλατείας και από 1η Ιουλίου έως 17 Ιουλίου το τμήμα από Αθανασίου Διάκου έως Σισίνη.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

«Σφυρίζει» αναπτυξιακά

Η ώρα των προτάσεων για την αξιοποίηση των ιστορικού σιδηρόδρομου, ώστε να αποτελέσει τον άξονα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, φαίνεται πως έφθασε για τον Οδοντωτό.
Στο πλαίσιο της έκθεσης Αctive Τrip διοργανώθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, στο πλαίσιο της οποίας, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος κατέθεσε πρόταση να δημιουργηθεί ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης του ιστορικού τρένου με τη συμμετοχή του ΟΣΕ, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών που θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και θα απαντήσει και στα προβλήματα βιωσιμότητας του ιστορικού τρένου.
«Το 2010, είναι για τον Οδοντωτό μια χρονιά σταθμός. Μετά από μια μακρά περιπέτεια που είχε να κάνει με την ολιγωρία και τις τεράστιες καθυστερήσεις στην παράδοσή του, ο Οδοντωτός είναι έτοιμος να «τρέξει» το αναπτυξιακό όραμα της περιοχής με νέο τροχαίο υλικό, με ανακατασκευασμένο το σύνολο της υποδομής, με αποκαταστημένους τους ενδιάμεσους σταθμούς.
Είναι λοιπόν η ώρα να κατατεθούν προτάσεις για την αξιοποίηση του έργου και για την μεγιστοποίηση του οφέλους.
Είναι η ώρα να προχωρήσουμε στη σύσταση ομάδων εργασίας που θα προτείνουν συγκεκριμένες δραστηριότητες με επίκεντρο τον Οδοντωτό, προκειμένου το έργο να είναι βιώσιμο και ανταποδοτικό.
Επιβάλλεται η δημιουργία ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης με τη συμμετοχή του ΟΣΕ, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών που θα δώσει την δυνατότητα αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και θα απαντήσει και στα προβλήματα βιωσιμότητας του Οδοντωτού», επεσήμανε ο Δ. Κατσικόπουλος.
Ο Νομάρχης τόνισε ακόμη πως πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη καμπάνια προβολής του Οδοντωτού, μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, αλλά και σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία και πράκτορες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
«Προτείνω μάλιστα να εκπονηθεί και εξειδικευμένη μελέτη που θα καθορίζει με σαφήνεια τις περιόδους του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και να πυκνώσουν τα δρομολόγια, έτσι ώστε να λειτουργεί ο Οδοντωτός, ως βασικό εναλλακτικό μέσο μετακίνησης για τους επισκέπτες, κυρίως σε συνάρτηση με το Χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού. Εξίσου σημαντική, είναι και η άμεση λειτουργία γραφείου πληροφοριών, εισιτηρίων και ειδικών πακέτων που θα συνδυάζουν τον Οδοντωτό, το χιονοδρομικό και τις λοιπές τουριστικές μονάδες της περιοχής», ανέφερε.
 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα