BREAKING NEWS

About

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Φύλο 31 Δεκέμβριος

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008


Ο πρόεδρος Αθανάσιος Φραντζής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας εύχονται στους απανταχού της γης Καλαβρυτινούς η Γέννηση του Θεανθρώπου να χαρίζει υγεία,αγάπηοικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική δημιουργία σε ένα καλύτερο κόσμο για όλους.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

« Άρχων ειρήνης »

Οχτακόσια χρόνια πριν τη γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ο Προφήτης Ησαϊας προανήγγειλε ότι ο Σωτήρας που έμελλε να γεννηθεί είναι «Θεός ισχυρός, εξουσιαστής, άρχων ειρήνης».
Και όταν η προφητεία του εκπληρώθηκε, από την αγνή κόρη της Ναζαρέτ και «παιδίον εγεννήθη ημίν», πλήθος στρατιάς αγγέλων, εμφανίστηκαν ξαφνικά στον ορίζοντα της Βηθλεέμ.
Και ένας μεν από τους αγγέλους σπεύδει προς τους ποιμένας και ευαγγελίζεται σ’ αυτούς ότι «ετέχθη σήμερον Σωτήρ, ος έστι Χριστός, Κύριος».
Το δε πλήθος της ουρανίου στρατιάς με την πιο αρμονική, γλυκιά και παρήγορη φωνή του Θεού μελοποιημένη ,εξαγγέλλουν τι είναι τούτο το παιδί με το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία». Αναγγέλλουν δηλαδή ότι εστάλη από τον ουράνιο Πατέρα Του ,για να εγκαθιδρυθεί δι’ Αυτού «επί γης ειρήνη».
Ποια είναι όμως η ειρήνη που προανήγγειλαν οι άγγελοι με το «επί γης ειρήνη». Ποια είναι η αληθινή ειρήνη; Η ειρήνη του «Άρχοντος της Ειρήνης». Η ειρήνη του Χριστού. «Ειρήνην την εμήν δίδωμι υμίν, ου καθώς ο κόσμος δίδωσιν ,εγώ δίδωμι υμίν», είπε όταν επρόκειτο να προσφέρει επί του σταυρού την μοναδική θυσία ειρήνης!
Ειρήνη του Χριστού όταν λέμε, εννοούμε την άρνηση της αμαρτίας και την συνθηκολόγηση μεταξύ Θεού και ανθρώπου, όπου ηττάται ο άνθρωπος από τα μεγάλα όπλα του Θεού της αγάπης και της ειρήνης και μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας του ανθρώπου πάντα!
Οι λαοί σήμερα ευρίσκονται διηρημένοι, χωρισμένοι με αποκλεισμούς και πολέμους, ακριβώς για τον λόγο, ότι είναι χωρισμένοι από το Θεό, για το ότι είναι εχθροί του Θεού λόγω της αμαρτίας.
Εδώ βρίσκεται η ριζική αιτία όλων των δεινών, ατομικών και μη, που μαστίζουν τον άνθρωπο, στην αποστασία του ανθρώπου από την πνευματική του πατρίδα, στην αμαρτία που τον αναγκάζει να θέλει να φύγει μακριά από τον Πατέρα του που τον υπεραγαπά!
Πώς να μάθουν λοιπόν «οδόν ειρήνης» μεταξύ τους οι λαοί, εφόσον δεν ειρηνεύουν προς τον Θεόν; 
Εδώ τώρα παρουσιάζεται ανεκτίμητος η σωτηριώδης προσφορά του Χριστού ο οποίος προσφέρεται να μεσολαβήσει μεταξύ Θεού και ανθρώπων, να καταργήσει την έχθρα, να γίνει Αυτός επί γης ειρήνη μεταξύ Θεού και ανθρώπων.
Απόφαση μόνο χρειάζεται, να δοκιμάσουμε να πιστεύσουμε ειλικρινά, ότι ο Χριστός θα μας δώσει τη δύναμη και την εξουσία να απαλλαγούμε από την τυραννική αμαρτία από τα πάθη και τα μίση και να συνδεθούμε μαζί Του σαν «μεσίτη Θεού και ανθρώπων» ο οποίος με τη σταυρική θυσία Του αναλαμβάνει να πληρώσει το χρέος των αμαρτιών μας και να μας οδηγήσει στο Θεό Πατέρα.
Τότε θα αισθανθούμε ένα αίσθημα πρωτοφανές μέχρι τα βάθη της ύπαρξής μας και θα νοιώσουμε το τι θα πει «Ειρήνη Χριστού» και από την καρδιά μας θα ξεπηδήσει η ομολογία του Απ. Παύλου ότι
«Εχθροί όντες κατηλλάγημεν (δηλαδή εσυμφιλιώθημεν) τω Θεώ διά του θανάτου του Υιού Αυτού. Δικαιωθέντες εκ πίστεως, ειρήνης έχομεν προς τον Θεόν διά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αυτός εστίν η ειρήνη ημών». Αυτός είναι η «επί γης ειρήνη» και ο «άρχων ειρήνης»!!

Βέβαια ,το επίσης σπουδαίο είναι ,ότι όταν ο άνθρωπος ειρηνεύσει διά του Χριστού προς τον Πατέρα του, θα βρει ειρήνη και με τον εαυτόν του. Θα αποκτήσει τον πολύτιμο θησαυρό της ψυχικής ειρήνης, την γαλήνη της συνείδησής του, διότι προσευχόμενος θα λαμβάνει δύναμη από το Χριστό, και θα ελευθερώνεται από τα πάθη της αμαρτίας που δημιουργούν την αναστάτωση στη ζωή μας, διχάζουν την προσωπικότητά μας και βασανίζουν εμάς και τους γύρω μας.
Το αποτέλεσμα θα είναι ότι θα απολαύσουμε ειρήνη και προς τον πλησίον μας. 
Πρώτα – πρώτα με τα μέλη της οικογένειάς μας, του γνωστούς, τους φίλους μας, με το εργασιακό μας περιβάλλον και προς όλα τα μέλη της κοινωνίας στην οποία ζούμε.
Με ειλικρινή μετάνοια λοιπόν και την συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, αποκαθίσταται η συμφιλίωση, η ειρήνη και η αγαπητική σχέση Θεού και ανθρώπου!
Το «επί γης ειρήνη» θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επαγγελίες του Θεού, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία αμφιβολία κατά τον προσδιορισμένο καιρό, όταν ο άνθρωπος αναπτυχθεί ψυχοδιανοητικώς και αποκτήσει τα προσόντα προς τούτο, τα οποία είναι η θέληση και η ικανότητα του ειρηνεύειν.
Η ειρήνη, είναι θεία ιδιότητα, είναι μέγιστο αγαθό σε όλα τα λογικά όντα. Χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένα αγαθό ουσιώδες,τόσο στον ουράνιο όσο και στον επίγειο κόσμο.
Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της γης, διότι αυτή αποτελεί το μόνο μέσο όπου συνάπτονται επ’ αγαθώ οι αντιλήψεις των ανθρώπων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον ανήκει στον «Άρχοντα της Ειρήνης»!
Γι’ αυτό κύριο μέλημα του ανθρώπου είναι να καλέσει με έμμονη προσπάθεια τον Χριστό και να γίνει ο εφόρου ζωής σύμβουλος της Ειρήνης που θα τον ειρηνεύει με τον εσωτερικό του κόσμο αφενός και αφετέρου με τους άλλους ανθρώπους.
Από μέσα από τον άνθρωπο, από την συνείδησή του πηγάζουν διά Ιησού Χριστού οι ποταμοί της Ειρήνης, οι οποίοι μελλοντικά θα ποτίζουν και θα χαρίζουν ευδαιμονία στις ψυχές όλων των λαών της γης!
Εύχομαι, αυτά τα Χριστούγεννα, όλοι μας να υποδεχθούμε με χαρά τον μοναδικό «Άρχοντα της Ειρήνης».
Να στρέψουμε τον νουν και την καρδιά μας στον ύμνο των αγγέλων που μας αναγγέλλουν ,ότι η πολυπόθητη ειρήνη που αιώνες προσμένει και λαχταρά η γη πραγματώνεται στο πρόσωπο του Χριστού και να αποκαταστήσουμε διά του Κυρίου μας, τις σχέσεις ειρήνης με τον Θεό της Αγάπης, να συμφιλιωθούμε μαζί του, να κάνουμε ειρήνη. Τότε με μιας θα εγκαθιδρυθεί και θα κυριαρχήσει μόνιμα πια, η πολυπόθητη αυτή Ειρήνη που αιώνες επιζητούν οι λαοί, η «επί γης ειρήνη»!!!
Εύχομαι λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα να είναι ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ για όλους εμάς.
Αμήν!!!

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μικρούς χορευτές.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παιδικά χαμόγελα «πλημμύρισε» το βράδυ του Σαββάτου η αίθουσα εκμάθησης χορών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, στο πλαίσιο της γιορτής που διοργάνωσε το Δ.Σ. για τους μικρούς χορευτές. Τα μικρότερα μέλη των χορευτικών του Π.Σ. έψαλαν τα κάλαντα, είπαν ποιήματα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μοίρασαν χαμόγελα ευχαρίστησης, όταν τους επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης, καθώς σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν πλούσια δώρα.

Τα μικρότερα μέλη των χορευτικών του Π.Σ. έψαλαν τα κάλαντα,
Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειοι χορευτές έδωσαν παραδοσιακή «νότα» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, καθώς χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα δίνοντας μετά από λίγο τη «σκυτάλη» στους μεγαλύτερους χορευτές, οι οποίοι και έστησαν ένα μεγάλο γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας.
Οι μικροί απέδειξαν τις ικανότητές τους στο τσάμικο.
Χοροί από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη.
Φιλώντας το χέρι του Ιερέα οι μικροί χορευτές, παραλάμβαναν τα δώρα που έφερε ο Άγιος Βασίλειος.
Ο πρόεδρος με την μεγάλη ‘’οικογένεια’’ των χορευτικών.
Ψητοί μεζέδες και το κρασί άφθονο για όλους.
Σχέσης φιλίας και εκτίμησης, ‘’ατσαλωμένες’’ μέσα από την παράδοση.
Κέφι και χορός μέχρι το προί.
Όλοι στο χορό.
Γλυκίσματα, αναψυκτικά, πλούσια εδέσματα και ψητοί μεζέδες γέμισαν τα τραπέζια που είχαν στηθεί στη μεγάλη αίθουσα χοροδιδασκαλίας, ενώ όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και ευχήθηκαν και του χρόνου.
Επίσης τα μέλη των χορευτικών του Π.Σ. είχαν και την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΠΑΤΡΑΣ


Ο πρόεδρος Αθανάσιος Φραντζής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας εύχονται στους απανταχού της γης Καλαβρυτινούς η Γέννηση του Θεανθρώπου να χαρίζει υγεία,αγάπηοικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική δημιουργία σε ένα καλύτερο κόσμο για όλους.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Αφιερωμένη στους λιλιπούτειους χορευτές του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου θα είναι η χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα χοροδιδασκαλίας Παπαδιαμαντοπούλου 17α, πίσω από το Παλαιό Νοσοκομείο, στην Πάτρα.
Ο Σύλλογος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς χορευτές, οι οποίοι θα ψάλουν τα κάλαντα και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Το Δ.Σ. θα διανείμει δώρα σε όλα τα παιδιά, ενώ θα προσφερθούν γλυκίσματα και ψητοί μεζέδες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 19 ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2008

Απέτισαν φόρο τιμής.

Για πρώτη φορά ο Παγκαλαβρυτινός και η Ένωση Καλαβρυτινών συνδιοργάνωσαν το Μνημόσυνο για τα αθώα θύματα.

Το αίμα των αθώων θυμάτων της επαρχίας Καλαβρύτων ας γίνει το λάβαρο όλων των λαών για ευημερία και ειρήνη. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου οι Καλαβρυτινοί της Πάτρας στο Πάνδημο Αρχιερατικό Μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε κι εφέτος στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Πατρών, Μετόχι της Αγίας Λαύρας.

Αμέσως μετά την τελετή του Μνημόσυνου έγινε επίκαιρη ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Νίκο Τζανάκο ο οποίος με γλα
φυρότητα, αναφέρθηκε στα γεγονότα του 1943, από την καταστροφική διαδρομή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στα χωριά τής επαρχίας Καλαβρύτων μέχρι την αποφράδα ημέρα της 13ης Δεκέμβρη και το ολοκαύτωμα της μαρτυρικής πόλης, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους παραβρισκόμενους, παρουσιάζοντας δημοσιεύματα ''ντοκουμέντα'' της εποχής εκείνης .
Ο Γ. Σεφέρης στο Πολιτικό ημερολόγιο, Δευτέρα 3 Γενάρη 1944, γράφει:
«…Φρικτές καταστροφές στην Ελλάδα. Καλάβρυτα, Αγία Λαύρα, Μέγα Σπήλαιο. Χωριά θερισμένα. Γερμανοί τουφεκίζουν άνδρες από 12 κι επάνω. Τις γυναίκες και τα παιδιά σ΄ ένα σχολείο όπου βάζουν φωτιά...».
«Στη μαρτυρική πολιτεία τεράστιες φωτιές κατάτρωγαν με τις πελώριες γλώσσες τους που ξεπρόβαλλαν από τα μαυρισμένα πορτοπαράθυρα μια δημιουργική ζωή αιώνων…Ένα δράμα ανείπωτο ξαναζεί στη μνήμη του πόνου, του πόνου που μπρος το μεγαλείο της θυσίας κλείνει ευλαβικά τα γόνατα μπρος τους τιμημένους νεκρούς των Καλαβρύτων…»
Στη συνέχεια τα δυο μέλη των χορευτικών του Π.Σ. Αναστασία Δασουρά και Ρούλα Χασαποπούλου ανέγνωσαν όλα τα ονόματα των θυμάτων.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ...


Ιδιαίτερα τιμητική για τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, αλλά και για το Νομό ήταν η συμμετοχή 50μελούς αντιπροσωπείας από την Αχαΐα στο 4ο Συναπάντημα Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, καθώς οι Αχαιοί χορευτές ήταν οι μόνοι που προσκλήθηκαν από τη Νότια Ελλάδα. 

Η τιμητική αυτή συμμετοχή των χορευτικών του Π.Σ. ανάμεσα σε εκατοντάδες χορευτικά τμήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, είναι η απόδειξη των μοναδικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος με πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταδεικνύοντας παράλληλα την αναγνώρισή του. Τα χορευτικά του Π.Σ. αλλά και όλα τα μέλη της αχαϊκής αντιπροσωπείας έτυχαν θερμής υποδοχής από τους διοργανωτές, οι οποίοι τους επεφύλασσαν ακόμη μία τιμητική διάκριση. Εκτός από την ιδιαίτερη αναφορά που έγινε στους Αχαιούς «κήρυκες» της πολιτισμικής μας κληρονομιάς κατά την παρουσίαση των φορέων που συμμετείχαν στο Συναπάντημα, τα χορευτικά του Π.Σ. είχαν τη δεύτερη θέση, μετά τους οικοδεσπότες, στη σειρά παρέλασης των χορευτών, η οποία προηγήθηκε της κεντρικής εκδήλωσης.
Πάντως, τα μέλη των χορευτικών έγιναν για ακόμη μία φορά «πρεσβευτές» της αχαϊκής παράδοσης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αφήνοντας ενθουσιασμένες τις Αρχές και τους φορείς της Μακεδονίας με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης,
Παναγιώτη Ψωμιάδη να συγχαίρει και προσωπικά τους φουστανελοφόρους, οι οποίοι ξεχώρισαν μέσα στην «πανδαισία» ηχοχρωμάτων και χορών που «πλημμύρισαν» τη Νέα Μεσημβρία, όπου και έγινε η εκδήλωση σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μεσημβρίας, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΗ αχαϊκή αντιπροσωπεία αναχώρησε από την Πάτρα το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Μετά από ολιγόλεπτες στάσεις έφθασαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μετέβησαν και κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης το απόγευμα ξεναγήθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Επισκέφθηκαν την πλατεία Αριστοτέλους, τον Λευκό Πύργο και την αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ το βράδυ μετέβησαν σε κοσμικό κέντρο.
Μια βραδιά άκρως παραδοσιακή, με παρουσίαση χορών, τραγούδι και γλέντι. Την επόμενη ημέρα το πρωί, αρκετά μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία. Στη συνέχεια και αφού οι χορευτές φόρεσαν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες επισκέφθηκαν και πάλι τον Λευκό Πύργο, για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.
Έκπληκτοι οι Θεσσαλονικείς είδαν τους φουστανελοφόρους, τους οποίους συνεχάρησαν για την προσπάθειά τους να διατηρήσουν την πολιτισμική μας κληρονομιά και έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.
ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
Ακολούθως η αποστολή αναχώρησε για τη Νέα Μεσημβρία, όπου και θα γινόταν το Συναπάντημα.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας, ο οποίος και τους οδήγησε στο κεντρικό σημείο υποδοχής, όπου είχαν συγκεντρωθεί όλα τα χορευτικά τμήματα.
Μετά από λίγο ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση χορευτών, οι οποίοι με τα λάβαρά τους και συνοδεία μουσικών οργάνων έφθασαν στην κεντρική πλατεία, όπου και άρχισε να ξετυλίγεται ένα μοναδικό «γαϊτανάκι» χορών από τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο με εκπρόσωπο τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο.
Ήταν πραγματικά μία ξεχωριστή, μεγαλειώδης εκδήλωση με τη συμμετοχή περισσότερων από 5.000 ατόμων και τουλάχιστον 100 Συλλόγων της Βορείου Ελλάδος. Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα χορευτικά του Π.Σ. και τα συνεχάρη. Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης χόρεψε μαζί με τους φουστανελοφόρους, οι οποίοι για ακόμη μία φορά ανέδειξαν την ελληνική λεβεντιά και την πολιτισμική μας παράδοση. Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας με εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Συλλόγου. Νωρίς το απόγευμα η αχαϊκή αντιπροσωπεία πήρε το δρόμο της επιστροφής και έφθασε στην Πάτρα αργά το βράδυ.

«Ήταν μεγάλη τιμή για τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο, να είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος Σύλλογος από όλη τη Νότια Ελλάδα στο Συναπάντημα των Πολιτιστικών Συλλόγων της Μακεδονίας. Παράλληλα, η πρόσκληση των χορευτικών του Συλλόγου μας, αποτελεί για εμάς αναγνώριση στο έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια τα παιδιά μας. Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τη δράση του Συλλόγου και των χορευτικών του τμημάτων, που για ακόμη μία φορά πρόβαλαν την πολιτισμική μας κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, αλλά και την Αχαΐα συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του Νομού», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου,Αθανάσιος Φραντζής.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

’’Πρεσβευτές’’ της αχαϊκής παράδοσης

Στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης βρέθηκαν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας στο 4ο Αντάμωμα πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας.
Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου ήταν τα μοναδικά που πήραν μέρος από την Πελοπόννησο.

Πανδαισία χρωμάτων στο ‘’ποτάμι’’ της παράδοσης !!
Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Αθανάσιος Φραντζής, με προέδρους Συλλόγων της Μακεδονίας.
 
Copyright © 2014 καλαβρυτα - πατρα - χορευτικα